Nieuws
Meer spoorwerk overdag en doordeweeks

Spoorbeheerder ProRail gaat vaker overdag en doordeweeks aan het spoor werken. Sinds jaar en dag plant men grote werkzaamheden vooral in de weekenden en vakantieperiodes. Dit om hinder voor reizigers, verladers en vervoerders zoveel mogelijk te voorkomen. Maar door verschillende uitdagingen is dit niet langer een vanzelfsprekendheid. Daarom gaan spooraannemers nu ook aan de slag buiten de weekenden en vakanties. In 2024 krijgt vooral Friesland hier mee te maken. De komende jaren zal dit steeds vaker en op meer plekken nodig zijn.

ProRail zegt: ‘We hebben te maken met verschillende uitdagingen, zoals personeelstekorten en strenge wetgeving rondom flora en fauna. Maar ook veiligheid en een grote toename van onderhoudswerk en projecten om spoorcapaciteit uit te breiden vragen om oplossingen. Binnen ProRail houdt een team van experts zich hiermee bezig. Veel van deze oplossingen zijn niet relevant voor de buitenwereld. Werken buiten de weekenden en vakanties wel. Dit zal zorgen voor meer hinder voor reizigers, verladers en (goederen)vervoerders. Maar het is nodig voor goed onderhouden spoor en capaciteitsuitbreidingen in de toekomst’.  

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter