Nieuws
Na aanslag feest om buurt te verbinden

Bewoners van de dr. Huijserstraat, dr. Perquinstraat, dr. Keukenmeesterstraat en dr. Van Zeelandstraat (Klein Plaspoelpolder) komen dinsdag 12 september bijeen voor een straatfeest. Het is bedoeld om de bewoners weer ‘samen’ te brengen na een aanslag met een zwaar wapen op een woning in de dr. Huijserstraat op 29 april van dit jaar. Die gebeurtenis had een grote, vooral mentale impact in de buurt.

Organisator van het geheel is Philippine Hohage, oud-gemeenteraadslid en zelf buurtbewoonster. ,,Ik ben destijds twee dagen thuis gebleven. De hele straat vol politie. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten.’’ Toen de gemeenteraad werd geïnformeerd door de burgemeester vond Hohage het tijd om aan de bel te trekken: waarom de bewoners van de dr. Huyserstraat niet?

Het resultaat was een bijeenkomst met de burgemeester, politiecommissaris, ambtenaren en mensen van Vidomes, de woningcorporatie met veel woningen in de buurt. Daar ontstond spontaan het idee voor een bijeenkomst met alle buurtbewoners. Voor de zomer lukte dat niet meer, maar nu dus wel.

Op 12 september tussen 16.00 en 18.00 uur kunnen buurtbewoners genieten van folkmuziek van Trio Maert, ijs en/of koffie terwijl voor de kinderen een wedstrijd papierprikken op het programma staat. De burgemeester maakt zijn opwachting net als de wijkagent, de wijk-boa, mensen van het buurtpreventieteam en vertegenwoordigers van Vidomes. Er staat een tent voor het geval het slecht weer is.

,,Het enige doel is de buurt te verbinden. Ik hoop dat het werkt’’, aldus Hohage. Inmiddels hebben de buurtbewoners wel van gemeente en politie gehoord dat er geen aanwijzingen zijn dat het gebeuren van de 29ste april zich kan herhalen. De buurt is veilig.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter