Activiteiten
Programma Theater Ludens

Dit is het programma van Theater Ludens,  Burg. Feithplein 95Voorburg . Tel. 070 – 387 1168: alleen tijdens openingstijden van de kassa. Kassa geopend: zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur en één uur voor iedere voorstelling.

De programmering in de periode van donderdag 14 september tot en met zondag 17 september is:

Donderdag 14 september: Theater Cinema + lezing door Anne Marie Boorsma over de film Mulholland Drive (VS/Frankrijk 2001). Aanvangstijd 14.00 uur. Toegangsprijs € 13,00 (film + lezing). De inleidende lezing wordt gehouden door Anne Marie Boorsma, kunsthistorica. 

Afgestudeerd op het thema film geeft Anne Marie je een boeiend inkijkje in de achtergrond van zowel film als regisseur. Interessante informatie die de filmervaring nog rijker maakt.  Voor deze film koopt u een combinatieticket; losse tickets voor film of lezing zijn helaas niet verkrijgbaar. Met o.a. Naomi Watts, Laura Harring, Justin Theroux, Ann Miller en Dan Hedaya. De tot dan toe tamelijk onbekende soapactrice Naomi Watts kreeg veel lof (en prijzen) voor haar rol als de keurige en wat naïeve Betty die zich, juist gearriveerd in Los Angeles, ontfermt over een verwarde vrouw met geheugenverlies. Dat is het begin van een verhaal dat vreemder en vreemder wordt en halverwege 180 graden lijkt te draaien. Identiteiten worden verwisseld, dromen blijken werkelijkheid (of andersom) en uiteindelijk raak je geheid de kluts kwijt. Dit alles natuurlijk begeleid door de omineuze muziek van Lynch’ vaste componist Angelo Badalamenti.

Vrijdag 15 september: Cabaret / Chris Verlaan / De Kringloper. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 18,00. 

Drukte en stress op het werk. Schreeuwende scholieren in de supermarkt. Gestommel bij de bovenbuurvrouw en een boosaardige asielkat in huis. En dan ook nog al dat theaterpubliek dat graag een praatje maakt in de foyer. Het leven van de autistische Chris Verlaan valt niet mee. Gelukkig is er voor hem nog een laatste toevluchtsoord, zijn oase van rust: de kringloopwinkel. Maar ook deze veilige haven wordt steeds meer overgenomen door failliete middenstanders, verlichte hipsters en beeldschone Oekraïense vrouwen. Is er nog ergens een veilig thuis voor Chris?

Chris vlucht het liefst naar kringloopwinkels. Tijdens de tournee van zijn debuutvoorstelling “Man in de Maak” kwam Chris op allerlei plekken in Nederland. Dat ging bijna altijd gepaard met een bezoekje aan de plaatselijke kringloopwinkel. In “Man in de Maak” vertelde Chris over zijn zoektocht in de wereld vol angsten, prikkels en sociaal ongemak. In “De Kringloper” neemt Chris u mee naar zijn – voorheen rustige – omgeving van de kringloopwinkel, waarin hij ook daar niet kan ontkomen aan levensvraagstukken zoals de voordelen van solo-daten, het juiste moment van valeriaan gebruik, een cursus “gepest worden” en de innerlijke angsthaas omarmen.

 Zaterdag 16 september: Cabaret / Wim Daniels / Filosofietsen. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 22,50.

De fiets. Wie zou er zonder kunnen? Wim Daniëls sowieso niet. Hij houdt van fietsen, hij schreef over fietsen, hij verzamelde fietsen en nu gaat hij er in de theaters ook over vertellen, over de geschiedenis van de fiets, met als rode draad het verhaal van Albert Sutherland Royaards, die eind negentiende eeuw veelvuldig de kranten haalde als “de doofstomme wielrijder”, die dertig jaar na de uitvinding van de fiets twee enorme reizen ondernam op de fiets, naar Rusland en naar Jeruzalem. Het is een leerzame, maar ook amusante theatervoorstelling, waarin Wim ook nog zijn lexicografiets voor de zaal uit de doeken doet: de taal van de fiets. Kortom, een avond filosofietsen.

Zondag 17 september: Theater Cinema jeugd / Knor 6+ (Nederland/België 2022). Aanvangstijd 10.00 uur. Toegangsprijs € 9,00.

Van Mascha Halberstad Met stemmen van oa. Hiba Ghafry, Alex Klaasen, Kees Prins en Matsen Montsma. De negenjarige Babs krijgt een schattig biggetje cadeau van een onbekende opa die jarenlang in Amerika woonde. De oude man (geestig ingesproken door Kees Prins) doet zich vriendelijk voor, maar blijft wel erg veel interesse tonen in varkentje Knor. Dat zal toch niets te maken hebben met zijn verleden als slager?

Deze vrolijke, tikje vileine jeugdfilm naar een boek van Tosca Menten is de eerste lange stop-motionfilm die in Nederland werd gemaakt. Het verhaal houdt de aandacht prima vast, maar de magie zit ’m in de beelden: de aansprekende poppen, oer-Hollandse decors en prachtige priegeldetails.

Zondag 17 september: Concert/ Alexander Broussard & Friends / The Story of Le Canzoni Italiane. Aanvangstijd 15.00 uur. Toegangsprijs € 21,00.  

Met het programma ‘Le Canzoni Italiane’ keert Alexander Broussard terug naar zijn roots. De geboren Italiaanse pianist/zanger speelt en zingt een keur van klassiekers waarmee hij grootgebracht is en wisselt dat af met moderne internationale successen. U kunt een sfeervol repertoire verwachten dat u in luttele seconden meevoert naar het hart van de Italiaanse cultuur met vanzelfsprekend de passie die daarbij hoort. Van Ramazzotti tot Pavarotti, van Zucchero tot Bocelli, van traditionals tot pop: het komt allemaal voorbij in deze voorstelling waar vuur en melancholie elkaar omarmen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter