Nieuws
Kerkbrug Voorburg gaat weer maanden dicht

Een geel bord bij de Kerkbrug in Voorburg doet passanten de schrik om het hart slaan. De brug gaat vanaf volgende week weer voor bijna twee maanden dicht. En het is nog maar zo kort geleden, dat een eerdere maandenlange afsluiting voor de nodige problemen zorgde. Toen echter bleek dat er nog het nodige aan het brugdek moet gebeuren. Dat begint dus volgende week.

Overigens staat in deze periode ook groot onderhoud aan de Wijkerburg, bij de Rembrandtlaan in Voorburg gepland. Mochten beide bruggen tegelijkertijd voor het verkeer afgesloten zijn, dan lijkt een enorme chaos onontkoombaar. Alle verkeer moet dan immers uitwijken naar de sluisbrug in Leidschendam of de Oude Tolbrug tussen Fonteynenburghlaan en Westvlietweg.

Als de provincie de Kerkbrug weer onder handen neemt mag men meteen ook wel weer kijken naar de nieuwe technische installaties die bij de recent afgeronde onderhoudsbeurt zijn aangebracht. Zondagmiddag was er een langdurige storing. De slagbomen bleven dicht, de rode lichten aan doch de brug ging niet open of dicht. Menig fietser en voetganger kroop onder de slagbomen door om de overkant te bereiken, begeleid door een stem uit de luidsprekers dat zulks niet de bedoeling was en dat men ‘lekker eigenwijs’ was door gewoon het brugdek te betreden. Dezelfde stem deelde wachtenden overigens wel periodiek mee dat de monteur onderweg was. Zonder overigens aan te geven hoe lang het allemaal nog ging duren.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter