Nieuws
Gemeente gevaarlijk voor fietsers

In Leidschendam-Voorburg gebeuren jaarlijks 15,7 ongelukken met fietsers per 10.000 inwoners. Omgerekend naar het huidige inwoneraantal zijn dat 123 ongevallen per jaar. Van de omliggende gemeenten scoren alleen Wassenaar, Den Haag en Rijswijk een hoger aantal fietsongevallen per 10.000 inwoners.

Dit en meer blijkt uit onderzoek van Independer op basis van ongevallengegevens van Rijkswaterstaat. Independer komt met de gegevens nu de scholen weer begonnen zijn de wegen na de rustige zomerperiode weer bezaaid zijn met fietsers.

Ten opzichte van andere provincies is Zuid-Holland erg onveilig voor fietsers. Jaarlijks gebeuren er zo’n 12,1 fietsongevallen per 10.000 inwoners. Dit aantal ligt een stuk hoger dan landelijk gemiddeld (8,5). Zuid-Holland is hiermee de ‘minst fietsveilige provincie’ van Nederland met Leiden als topper: 23,2 fietsongevallen per 10.000 inwoners.

Het beeld bij de gemeenten rondom Leidschendam-Voorburg is als volgt: Wassenaar 21,2 fietsongevallen per 10.000 inwoners, Den Haag 19,5, Rijswijk 16,5, Pijnacker-Nootdorp 13,5, Zoetermeer 14,4, Zoeterwoude 12,4 en Voorschoten 8,2.

Meer informatie zie: https://www.independer.nl/autoverzekering/info/schade/onderzoek/fietsongevallen-2023

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter