Activiteiten
Monumentendag: veel te doen bij Dorpskerk

Op zaterdag 9 september is de Leidschendamse Dorpskerk van 10.00 uur tot 16.00 uur in het kader van Open Monumentendag geopend. Er zijn de nodige activiteiten. Deze worden georganiseerd door de Stichting Vrienden van de Dorpskerk Leidschendam.

Naast rondleidingen door de kerk zal in samenwerking met de Vereniging Erfgoed Leidschendam een aantal panelen worden getoond met als thema ‘Als panden konden praten’. Op de panelen zullen panden uit Leidschendam worden getoond en wat daar in de loop van de jaren allemaal is gebeurd. Verder wordt de digitale¬† beeldreconstructie getoond van de bebouwing aan de Sluis in de 17e eeuw.

Hiernaast is er een uitstalling van uit de verzameling van de heer Johan van Reisen, die schilderijen, prenten, serviesgoed en documentatie over de Dorpskerk verzameld heeft. Ook wordt een nieuw schilderij, die de Stichting net uit een nalatenschap heeft ontvangen, tentoongesteld. Vanaf 10:30 uur maken twee kunstenaars uit Rijkswijk, Mariska Mallee en Ben Stolk, op het voorplein van de Dorpskerk hout- en linoleumsneden. Die zullen ook te koop zijn.

In de kerk zal vanaf 10:45 uur en vanaf 12:00 uur het kerkorgel bespeeld worden door de heer Theo Tetteroo. Om 11:30 uur en om 12:15 uur zal het a-cappelakoor Cantiamo een optreden verzorgen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter