Nieuws
Sloop kantoor Total/Damsigt start

Nog deze maand wordt gestart met de sloop van het voormalige kantoor Total/Damsigt aan de Oude Trambaan Leidschendam. Het breekwerk duurt tot april 2024. In december van dit jaar wil ontwikkelaar Borghese echter al starten met heiwerk voor de bouw van zes flatgebouwen. Dat is gebleken op een informatieavond van de gemeente. In februari 2021 werd de sloopvergunning al afgegeven. De omgevingsvergunning volgde recent en is onherroepelijk.

De nieuwbouw start op het grote parkeerterrein achter het Total/Damsigt gebouw. Daar komen achter elkaar vier flats die haaks op de J.D. Zocherstraat staan. Met de eerste twee gerekend vanaf de Vlietkant wordt in 2024 begonnen. Oplevering is voor eind 2025 voorzien. Datzelfde schema geldt voor de twee andere flatgebouwen die hier moeten komen. De bouw van de laatste twee gebouwen op de locatie van het te slopen pand moet in 2025 starten en medio 2026 klaar zijn. In totaal komen er 295 appartementen.

Afvoer van sloopmateriaal en aanvoer van bouwmaterialen gaat via de N14, Noordsingel, J.S. Bachlaan, Voorburgseweg (aanvoer), via het huidige parkeerterrein (aan- en afvoer), Oude Trambaan (afvoer). Achter de flat aan de Dr. van der Stamstraat komt ook een ‘werkweg’ (parellel aan de sloot daar) Deze ‘bedient’ de sloop en nieuwbouw op het terrein van het voormalige Landal-kantoor, nu Triadome geheten.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter