Nieuws
Glazen Radiohuis in het teken van lezen en schrijven
In Leidschendam-Voorburg heeft ongeveer 7 procent van de inwoners moeite met basisvaardigheden, zoals lezen, schrijven, rekenen en online je weg kunnen vinden. Hierdoor lopen zij tegen allerlei uitdagingen aan. Hiervoor wordt aandacht gevraagd met het Glazen Radiohuis, waar wethouder Jeffrey Keus vrijdag 8 september te zien en te horen is.

Rond de Week van Lezen en Schrijven (8 -15 september) wordt met het Glazen Radiohuis in deze regio extra aandacht gevraagd voor het belang van het aanpakken van laaggeletterdheid. Dit glazen huis is een initiatief van Stichting Cineac Den Haag en Stichting Lezen en Schrijven en staat van 6 tot en met 9 september in de Dorpsstraat in Zoetermeer. Van buiten kunnen voorbijgangers zien en horen wat er binnen gebeurt. Uitzendingen zijn ook te volgen via Feel Good TV in Leidschendam-Voorburg via kanaal 43 van Ziggo, www.glazenradiohuis.nlwww.lvtv.nl en via de ether op DAB+ kanaal 5C en 11B. Elke dag staat een gemeente of een onderwerp centraal.

Jeffrey Keus: ,,Als je moeite hebt met basisvaardigheden, betekent dat dat allerlei dagelijkse activiteiten ook heel lastig zijn. Zoals facturen betalen, brieven lezen, online een afspraak maken, informatie opzoeken, een medicijnetiket lezen of je kinderen voorlezen. Hierdoor ontstaan vaak weer andere problemen. We zien dat inwoners die niet goed kunnen lezen en schrijven bijvoorbeeld vaker te maken hebben met armoede, schulden, gezondheidsproblemen en het vinden en behouden van werk en een woning. Het is belangrijk om aandacht te hebben voor de impact van laaggeletterdheid, en voor de mogelijkheden die er zijn om aan je basisvaardigheden te werken. Een goede aanpak van laaggeletterdheid helpt om ieder kind in onze gemeente kansrijk en gezond te laten opgroeien en iedere volwassene gelijke kansen te bieden om mee te doen in de samenleving.”

Inwoners van Leidschendam-Voorburg die willen leren lezen, schrijven, rekenen of computeren, kunnen binnenlopen bij het Taalhuis in de bibliotheek in Leidschendam (Fluitpolderplein 5) of in de bibliotheek in Voorburg (Koningin Julianalaan 257). Hier krijgen zij advies over wat het beste bij hen past: samen lezen in het Taalhuis zelf, of naar een school of cursus in de buurt. Kijk op www.bibliotheekaandevliet.nl/taalhuis

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter