Nieuws
Jarenlang problemen; geen ingreep

In 2019 is er voor de gemeenteraad nieuwe beeld- en geluidapparatuur aangeschaft. Nog datzelfde jaar, doorlopend in 2020 ontstonden echter problemen met het systeem. Het blijvend oplossen van die problemen is pas dit jaar opgepakt.

Dat heeft een woordvoerster van B&W desgevraagd meegedeeld. Eind 2022 deed het bureau Epos onderzoek naar het systeem. Daarbij bleek dat er veel mis was. Epos adviseerde een diepgaande analyse en oplossing. Die analyse is echter nooit gemaakt, zo erkent de woordvoerster nu.

‘In de raadszaal is fysiek de apparatuur aangepast. Kortom hands on en aan de slag met oplossen. Nee, daar komen geen kosten uit voort om in fysiek apparatuur aan te passen want dit valt onder de lopende contracten’. Toen dit voorjaar opnieuw problemen met het systeem ontstonden is er volgens de woordvoerster ook geen analyse gemaakt. ‘Nee, er is geen analyse gemaakt. Er zijn gesprekken gevoerd met alle partijen die direct betrokken zijn bij het uitzenden. Deze partijen zijn in de raadszaal aan de slag gegaan’.

Het beeld- en geluidsysteem is niet alleen van belang in de raadszaal, het wordt ook gebruikt voor het uitzenden van debatten via internet. ‘Het heeft nu de constante aandacht van alle betrokken partijen en wanneer nodig wordt gelijk geacteerd op uitvoerend niveau’.

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter