Nieuws
Oppositie wil nieuw plan (energie)armoede

De vijf oppositiepartijen hebben wethouder Philip van Veller gevraagd om een nieuw plan van aanpak energiearmoede. Dit nu het kabinet in de begroting 2024 waarschijnlijk met steunmaatregelen voor de mensen in armoede of dicht bij de armoede komt. ‘Is het college van B&W voornemens om een nieuw plan van aanpak te formuleren voor inwoners die mogelijk aankomende winter in de financiële problemen komen? Zo nee, waarom niet? Heeft het college zich op welke inwoners groter risico lopen om in de problemen te komen komende winter? Als het college niet van plan is een nieuw plan van aanpak op te stellen, kan het college dan wel losse noodmaatregelen voor deze doelgroep formuleren? Het Centraal planbureau kwam recentelijk met het nieuws dat tot wel 1 miljoen mensen in Nederland in armoede kunnen vallen als niet wordt ingegrepen door het Rijk. Dat is een grote groep en een deel daarvan zal niet gelijk zichtbaar zijn. Zal de gemeente met scholen en verenigingen en andere particulieren samenwerken om onzichtbare armoede op te sporen en eventuele assistentie die de gemeente kan leveren leveren’, zo luiden vragen die de vijf over de kwestie aan de bestuurder hebben gesteld.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter