Nieuws
Bouwplannen Klein Plaspoelpolder krijgen gezicht

De gemeente heeft tekeningen vrijgegeven over de mogelijke bebouwing van de voormalige gemeentewerf, het oude Avalex afvalstation en de inmiddels verdwenen Mebin betonfabriek aan de Nieuwe Havenstraat Leidschendam Klein Plaspoelpolder (KPP).

Langs de Vliet zijn twee flats voorzien: een L-vormig gebouw aan de kant van het Triadome (Dr. van derStamstraat) en een langwerpig gebouw, evenwijdig aan de Vliet met aan de uiteinden een ‘vleugel’ richting de nieuwbouw op het parkeerterrein van het Total/Damsigtkantoor, aan de kant van de Cornelis Voorhoevelaan. Tussen beide gebouwen in zou plaats zijn voor de bouwkraan van Mebin.

Op de plek van Avalex/gemeentewerf zijn vier flats voorzien, allen L-vormig die twee aan twee, in elkaar grijpend, worden neergezet. Tussen de panden ontstaat zo een ‘hof’.

Er zijn echter ook andere kaarten in omloop. Die tonen massieve bouwblokken langs de Vliet en een groot langwerpig bouwblok op de plek van Avalex/gemeentewerf.

Gevraagd naar de verschillen tussen beide ‘ontwerpen’ werd zijdens de gemeente alleen meegedeeld dat het ging om ideeën en schetsen. Over de mogelijke bouw was verder nog niets bekend, zo werd gezegd.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter