Nieuws
Pauline Kegge wint Lodewijk van Vliet-award

 

Uit in totaal 14 inzendingen hebben de inwoners van Leidschendam-Voorburg als winnaar van de Lodewijk van Vliet-award gekozen: Pauline Kegge voor het initiatief “Supporters van Schoon”. De prijs werd op 6 september  tijdens een druk bezochte bijeenkomst door Lodewijk van Vliet namens de BurgerKrachtCentrale uitgereikt.

Het juryrapport: “Pauline Kegge werd door de jury genomineerd voor haar inzet voor Suporters van Schoon in Voorburg Noord/Bovenveen. Ze is de aanjager van een groep van meer dan 50 bewoners die zich inzetten om de buurt schoon te houden. Ze communiceren met elkaar middels Whatsapp. Deze groep mensen gaat al jaren eens in de 3 weken op zaterdagochtend de buurt in met prikkers en vuilniszakken om zwerfvuil te rapen. Een deel van de mensen gaat in een groep op pad. Anderen die het die dag niet uitkomt, gaan op een ander moment. Foto’s van het geraapte vuil worden gedeeld in de app. Er is verder geen publiciteit omheen, ze doen het gewoon samen en maken er altijd iets leuks van. Eerst gaat de groep gezamenlijk prikken, daarna drinkt de groep ergens koffie met elkaar. Paulien met haar buurtbewoners is weliswaar een klein initiatief met weinig publiciteit, maar bevordert de leefbaarheid en sociale cohesie in haar buurt. De jury hoopt dat het initiatief anderen zal inspireren om als bewoners zelf verantwoordelijkheid te nemen, constructief samen te werken en te genieten van het resultaat. Het initiatief verdient volgens de jury zeker, mede vanwege de eenvoud en inspirerende karakter, een nominatie.” (foto Ap de Heus)

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter