Nieuws
Vitaliteitsdag: gezondheid, vitaliteit en gezelligheid voor ouderen

Op maandag 18 september is de Vitaliteitsdag, speciaal voor 67-plus inwoners van de gemeente Leidschendam-Voorburg in sporthal Essesteijn (Voorburg). Er zijn drie onderdelen, te weten de Beweegmarkt, de Vitaliteitsmarkt en men kan meedoen aan de Fittest. Sport en Welzijn organiseert deze dag in samenwerking met de gemeente, sportverenigingen en Team Sportservice Zuid-Holland, tijdens de Nationale Sportweek.

De (gratis) Fittest meet in 1,5 uur uw fitheid. De test bestaat uit verschillende onderdelen, die onder meer knijpkracht, lenigheid, oog-handcoördinatie en uithoudingsvermogen meten. Deze metingen worden aangevuld met meting van bloeddruk, lengte en gewicht. Ook als u een chronische aandoening heeft kunt u meedoen. Een Verenigingsondersteuner van SenW bespreekt met u de resultaten en vertelt u als u dat wilt meer over  de mogelijkheden om te sporten en te bewegen. Uit onderzoek blijkt dat het belangrijk is om fit en gezond te blijven als u ouder wordt. Voor de Fittest dient u zich vooraf aan te melden. Dit kan tot en met 11 september, via de website: www.jouw.teamsportservice.nl/fittest-leidschendam-voorburg, of telefonisch via 06-55008867 (bereikbaar op ma t/m do van 10.00 – 15.00 uur)

Naast de fittest is er een Beweegmarkt waar u het aanbod voor bewegen kan ontdekken. Verenigingen uit de gemeente zijn aanwezig, zij informeren over hun sport en beweegaanbod. Een aantal sporten zijn ter plekke uit te proberen.

Op de vitaliteitsmarkt zijn workshops en activiteiten, waaronder valpreventie, een zangworkshop, mindfullnes en een workshop over de huid. Er is een professionele fotograaf die portret foto’s maakt, een stoelmassage, het Shantikoor treedt op en de HipHop Grannies zijn erbij. Er is gelegenheid om samen een kopje koffie te drinken met een gezonde snack erbij.

De Vitaliteitsdag is van 10.00 tot 15.00 uur en de Vitaliteitsmarkt gaat door tot 16.00 uur, voor deelname aan (alle onderdelen van) deze dag zijn geen kosten aan verbonden.

Er wordt gratis vervoer geregeld vanaf de drie Woej locaties. Vanaf Woej De Groene Loper (Voorburg), De Oranjehoek (Voorburg) en De Plint (Leidschendam) rijden om 10:30 uur, 11:30 uur en 12:30 uur Woej Bussen naar Sporthal Essesteijn. Om 13:00 uur, 14:00 uur en 15:00 uur rijden deze bussen weer terug van Sporthal Essesteijn naar de drie Woej locaties. De bussen blijven zo lang mogelijk aanwezig bij de Sporthal, mocht u eerder terug willen gaan is dat mogelijk. Gebruikmaken van de vervoersdienst is gratis en aanmelden is niet noodzakelijk.

Aanmelden voor de gratis fittest kan tot maandag 11 september via www.jouw.teamsportservice.nl/fittest-leidschendam-voorburg. Bellen mag ook: 06 55 008 867.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter