Nieuws
Dit is de Week van Lezen en Schrijven

Dit is de Week van Lezen en Schrijven.  In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Daardoor hebben ze ook vaak moeite met een computer of een smartphone. Door het jaar heen zet de Bibliotheek zich in om deze mensen te helpen, maar tijdens de Week van Lezen en Schrijven organiseren ze ook nog een aantal speciale activiteiten.

Altijd al met een ganzenveer willen leren schrijven? Dan is dit je kans! Tijdens deze creatieve workshop ga je aan de slag met jouw eigen kunstwerk onder begeleiding van medewerkers van museum Huis van het Boek. Deze activiteit is helemaal gratis, geschikt voor jong én oud, en je hoeft je niet aan te melden. Kom je langs op zaterdag 9 september tussen 10.30 en 11.30 uur bij de Bibliotheek Voorburg?

Help jij iemand met het leren van de Nederlandse taal? Maak dan kennis met De Slimme Nieuwslezer! Deze gratis krant helpt taalvragers om artikelen te lezen en beter te begrijpen. Want de beste manier om een andere taal te leren, is door heel veel te lezen. Deze seminar is perfect voor taalmaatjes, taalvrijwilligers of taaldocenten. Je bent welkom op maandag 11 september om 13.00 uur in Voorburg. Het seminar duurt tot 15.00 uur. Er is genoeg tijd om al je vragen te stellen.

Tijdens de bijeenkomsten van het project Bekend maakt Bemind geven vluchtelingen, aan de hand van hun eigen ervaring, voorlichting over vluchten en vluchtelingen in Nederland. Op dinsdag 12 september om 14.00 uur komt Eddy uit Jordanië langs in Voorburg, op donderdag 14 september komt Sait om 09.00 uur naar Rijswijk toe. Samen met voorlichters van Vluchtelingenwerk Nederland gaan zij in gesprek met de bezoekers.

Ben jij benieuwd naar hun persoonlijke verhaal? En wil je graag meer weten over waarom mensen moeten vluchten? Kom dan vooral langs bij één van deze bijeenkomsten!

Meer informatie over de Week van Lezen en Schrijven is te vinden op de website van Stichting Lezen en Schrijven: https://www.lezenenschrijven.nl/.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter