Nieuws
Stadhuis Delft is mooiste gemeentehuis van regio
Het stadhuis op de Markt van Delft is door het publiek van Omroep West uitgeroepen tot mooiste gemeentehuis van de regio. Burgemeester Marja van Bijsterveldt kreeg vrijdagochtend de oorkonde uitgereikt. ‘Geweldig! Ik ben het er van harte mee eens.’
‘Ik ben er blij mee en ik ben er trots op. Het is gewoon ook een prachtig stadhuis’, zei burgemeester Van Bijsterveld tijdens de uitreiking in West Wordt Wakker op Radio West.
‘Het is in twee jaar tijd gebouwd door Hendrick de Keijzer nadat het oude was afgebrand, vraag daar maar eens om in deze tijd. Zo mooi en nog altijd in gebruik door het stadsbestuur van Delft.

Kijkers en luisteraars van Omroep West konden aan het begin van de zomer gemeentehuizen nomineren voor de verkiezingen. Een jury bestaande uit Jaap Smit (commissaris van de Koning in Zuid-Holland), Charlie Aptroot (voormalig burgemeester van Zoetermeer) en Angelique Werner (toerisme-expert) hebben vervolgens twintig kanshebbers geselecteerd, waarna iedereen kon stemmen.

Het stadhuis van Delft laat in de verkiezing Raadhuis De Paauw in Wassenaar, het voormalige stadhuis van Gouda, het gemeentehuis van Leidschendam en het gemeentehuis van Katwijk achter zich. (Bron en foto Omroep West)
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter