Nieuws
U zegt het maar: Ontwikkelingen rond de Vlietzoom
Namens CDA Leidschendam-Voorburg heb ik (in net als Hinke de Groot voor CDA Den Haag en Arjen Veerman voor CDA Zuid-Holland) vragen ingediend over de ontwikkelingen rond de Vlietzoom, het gebied langs de Vliet en de A4.
We zijn benieuwd wat de effecten van de huidige ontwikkelingen zijn op zaken als flora en fauna, bodemvervuiling, leefbaarheid, waterkwaliteit en de verkeersdruk en -veiligheid. Daarbij maken we ons zorgen over wat de ontwikkelingen in de Vlietzoom en Binckhorst betekenen voor onder andere de bereikbaarheid en leefbaarheid van Voorburg west, de woonwijk gelegen tussen de Vlietzoom en Binckhorst.
In de Binckhorst, op steenworp afstand van de Vlietzoom, zijn tot 20.000 extra woningen gepland tot 2030. Wij willen weten of er rekening is gehouden met de potentiële invloed van die bevolkingsgroei op de hoognodige voorzieningen die daarvoor nodig zijn. Er is nu al een versnelling nodig van de voorzieningen naast het bouwen van de woontorens. Uiteindelijk moeten we bouwen aan een buurt waar het fijn samenleven is. Mensen die daar gaan wonen willen ook sporten en recreëren in een groene omgeving.
De Vlietzoom huisvest onder andere de Leidschendamse woonwijk Park Leeuwenbergh, cultuur-historisch erfgoed als Landgoed Dorrepaal, verschillende sportclubs waaronder V.V. Wilhelmus en Voorburg Cricket Club, een bedrijventerrein en groen en water.
Ondanks dat het gebied de komende jaren in ontwikkeling is, zijn er veel onduidelijkheden voor inwoners, verenigingen en bedrijven – zo blijkt uit gesprekken die we tijdens het zomerreces hebben gevoerd.
Dat was voor ons aanleiding om vragen te stellen. Meer informatie over onze vragen lees je hier: https://www.cda.nl/…/cda-fracties-vragen-opheldering… (Lieke Muller)
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter