Nieuws
Acties bij verkeerschaos

Op 30 augustus stond het verkeer in een groot deel van de gemeente vast door een ongeluk in een N14-tunnel, een storing in een andere N14-tunnel en kapotte verkeerslichten in het Damcentrum Leidschendam. De politie, gemeentelijke handhavers, mensen van stadsbeheer grepen echter niet zichtbaar in. Er verschenen ook geen verkeersregelaars op straat.

Een woordvoerster van B&W laat nu desgevraagd het volgende weten: ‘Als Stadsbeheer een signaal krijgt dat de verkeerslichten in storing staan, dan wordt Citytec ingeschakeld om de storing te verhelpen. Zij hebben een aanrijtijd van een uur. Als de storing niet in korte tijd verholpen kan worden, wordt ABR (contractpartij voor het leveren van verkeersregelaars) gevraagd om verkeersregelaars te sturen. Daarnaast heeft Handhaving in dergelijke situaties contact met zowel extern de politie als intern Stadsbeheer om te kijken waar er ondersteuning geboden kan worden. Zo kunnen handhavers op korte termijn ondersteuning bieden’. En in het geval het niet gaat om een kapot verkeerslicht: ‘Ook dan heeft Handhaving contact met zowel extern de politie als intern Stadsbeheer om te kijken waar ondersteuning geboden kan worden en kan Stadbeheer per situatie bekijken of er verkeersregelaars ingezet moeten worden’.

Waarom de afspraken op 30 augustus niet geleid hebben tot enige inzet van mensen, is onbekend.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter