Nieuws
Avalex: andere belading bespaart tonnen

Als Avalex-vuilniswagens niet meer van achter worden geladen maar vanaf de zijkant bespaart dat de gemeente tonnen per jaar. Dat blijkt uit stukken van het afvalbedrijf. De zogenoemde zijbelading is al ingevoerd in Voorschoten en Midden Delfland. Wassenaar overweegt het systeem ook.

Op een vuilniswagen met achter belading zitten drie mensen: twee laders en de chauffeur. Bij zijbelading zijn dat er maar twee: één belader en de chauffeur. Zijbelading gaat middels een arm aan de zijkant van de wagen. Voorwaarde is wel dat containers in een rij naast elkaar staan.

Zijbelading is efficiënter, sneller, kent lagere personeelskosten, leidt tot minder gesleep van containers over de straat (dus verkeersveiliger), en zorgt door een hogere capaciteit voor minder ritten van de vuilniswagens met als gevolg minder luchtvervuiling.

Besparingen bij Avalex kunnen leiden tot een lagere afvalstoffenheffing die inwoners van Leidschendam-Voorburg moeten betalen. (foto Avalex)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter