Activiteiten
Open Energiedag: ga kijken bij De Watergeuzen

Ga op zaterdag 16 september naar de landelijke Open Energiedag. Rijnland Energie Coöperatie opent dan tussen 10 en 16 uur de deuren van De Watergeuzen, de windmolens die volledig in handen zijn van ruim 600 omwonenden. Start: La Place, Groene Hartplein, Zoeterwoude.

Altijd al eens een windmolen binnen willen stappen? In Zoeterwoude kunnen bezoekers voor een rondleiding terecht bij de coöperatieve windmolens De Watergeuzen naast de A4. De windturbines zijn bereikbaar via een wandeling van een kwartiertje door de weilanden. Parkeren kan op het Groene Hartplein.

Bij de molens beantwoorden vrijwilligers van Rijnland Energie en de aangesloten lokale energiecoöperaties vragen over windenergie en over hoe dat nou werkt, samen een windmolen kopen. Voor elke bezoeker staat een gratis kopje koffie of thee of een glaasje fris klaar bij La Place. Let op: het wandelpad is niet begaanbaar voor mensen die slecht ter been zijn.

De Open Energiedag is onderdeel van een bredere campagne waarbij producenten van duurzame energie laten zien hoe zij werken aan de energie-opwek van de toekomst: www.daarkrijgjeenergievan.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter