Nieuws
U zegt het maar: Mening van inwoners telt

‘In de gemeente Leidschendam-Voorburg worden de kennis en kunde van inwoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen gebruikt om nieuwe ontwikkelingen en beleid nog beter te maken. Er komt binnenkort een participatieverordening waarin staat beschreven hoe mensen betrokken worden bij het beleid van de gemeente. Ook deze verordening is samen met inwoners en ondernemers opgesteld, in co-creatie.

Voor GBLV is het vanzelfsprekend dat de kennis en kunde van de inwoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen gebruikt wordt. Walter Rosbenders, fractievoorzitter GBLV: ,,Burgerparticipatie is in onze ogen een belangrijk instrument om de gemeente leefbaarder te maken en het vertrouwen in de lokale politiek terug te winnen. Dit onderwerp is voor ons ook een belangrijk thema in de verkiezingen geweest en daarna bij de coalitievorming. Wij zijn blij dat er een voorstel ligt dat met samenwerking tot stand is gekomen.”

Hans Peter Klazenga, gemeenteraadslid GBLV: ,,In Leidschendam, Voorburg en Stompwijk zijn veel betrokken en kundige mensen, die mee willen denken over hun leefomgeving. Wij hopen, dat de gemeente deze kennis kan en gaat gebruiken. Dat betekent overigens niet dat deelnemers automatisch hun zin krijgen. Co-creatie betekent immers samenwerken. De verordening geeft ook aan wanneer participatie plaatsvindt, dat is mooi want dan weet iedereen wanneer inspraak mogelijk is. Belangrijk voor bewoners om op het juiste moment aan te haken.”

(GBLV)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter