Nieuws
VVD wil actie tegen fietsers Herenstraat Voorburg

Coalitiepartij VVD wil actie van B&W tegen de fietsers in de Voorburgse Herenstraat, met name op zaterdagen als daar formeel een fietsverbod geldt. Dat blijkt uit schriftelijke vragen van VVD-gemeenteraadslid Rick de Klerk aan B&W.

,,De Herenstraat is een wandelgebied. De fietsers zijn te gast. Op zaterdagen geldt er een algeheel fietsverbod. Dit is aangegeven bij de entrees van de Herenstraat. Afgelopen zaterdag ben ik tijdens mijn wandeling door het Huygenskwartier eens gaan letten op de vele fietsers aldaar. Bezoekers en ondernemers zijn het zat. Dit moet nu echt anders, wij roepen daarom het college op om snel te komen met een oplossing zodat iedereen gewoon veilig kan blijven winkelen’’, aldus De Klerk.

,,Daarom de volgende vragen aan de wethouder: Is de portefeuillehouder op de hoogte van het onveilige gevoel in de Herenstraat doordat mensen fietsen op zaterdagen ondanks dat dit niet mag? Op welke wijze vindt er momenteel handhaving plaats op dit verbod? Hebben er het afgelopen jaar specifieke handhavingsacties plaatsgevonden? Kan de portefeuillehouder inzicht geven in de mate van overtreding van het fietsverbod in de Herenstraat? Hoe vaak is er het afgelopen jaar geverbaliseerd op overtreden van het fietsverbod in de Herenstraat? Is de portefeuillehouder bereid de handhaving op het fietsverbod te intensiveren? Welke overige oplossingen dan wel maatregelen, anders dan handhaving, ziet de portefeuillehouder om het fietsen in de Herenstraat op zaterdag tegen te gaan?’’

,,We zien de laatste jaren de elektrische fiets steeds meer in het straatbeeld, de snelheidsverschillen nemen hierdoor toe. Deze fietsers bereiken snelheden die net zo hoog liggen als die van scooters, snor- en bromfietsers. In de Herenstraat is het gebruik van deze scooters, snor- en bromfietsers reeds de gehele week verboden.’’

,,Is de portefeuillehouder het met mij eens dat de elektrische fietsen kunnen zorgen voor meer verkeersonveiligheid in dit soort gebieden? Zo nee, kan u dit uitleggen? Ziet de portefeuillehouder mogelijkheden om het gebruik van de elektrische fiets in dit winkelgebied te verbieden? Zo nee waarom niet?’’

,,Wij krijgen kregen tevens reacties uit andere gebieden. Het gaat dan onder andere om de Julianabaan en Wijkcentrum Prinsenhof. ,,Is de portefeuillehouder ervan op de hoogte dat het hiervoor geschetste ook in andere winkelcentra speelt? Kan de portefeuillehouder aangeven op welke wijze hij het fietsen in deze winkelcentra wil tegengaan? Is de portefeuillehouder hier ook bereid om de handhaving te intensiveren?’’ (foto Michel Groen)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter