Nieuws
Wegdromen bij het Huygens Festival

Het Huygens Festival 2023 heeft als thema ’dromen’. Van donderdag 21 tot en met zondag 24 september zijn er 25 optredens om sowieso bij weg te dromen of waar het thema dromen ook in de muziekkeuze is verwerkt. Het wordt vier dagen klassiek genieten in het Huygenskwartier Voorburg met klassieke en wereldmuziek, zang, dans en poëzie.

Voorzitter Annet Weijermars van de Stichting Huygens Muziekfestival is trots op het programma dat dit jaar wordt geboden: ’Het Openings- en Slotconcert is met de jonge muzikale talenten uit zes landen altijd een muzikale belevenis. Op donderdagavond treden zij op als ensembles en op zondagmiddag als het Constantijn Sinfonietta onder leiding van Ali Groen. Op de vrijdagavond wordt de Cultuurprijs uitgereikt. De Dutch Don’t Dance Division en het Alkyona Quartet  brengen dan ’Dromen met open ogen’. Op zaterdagavond is er opera met  Euridice & Orfeo van TreSonanz. Deze optredens zijn allemaal in de Oude Kerk.’

Zaterdag laat als vanouds een mix zien van optredens van muziekscholen, koren, wereldmuziek, kamermuziek, recitals, dans en poëzie. Weijermars: ’Op de zaterdag kan iedereen kennismaken met de vele facetten van klassieke  en wereldmuziek, bieden we jonge musici en dansers een podium en brengen we ook voor de kenners verrassende optredens. Bijvoorbeeld, naast alle andere optredens, het jeugdorkest Foriani, de Voorburgse Oratorium Vereniging, het vernieuwende Herz Ensemble, de dansers van Codarts, de dichter/schrijver Tom Lanoye, de Spaanse kerkmuziek van Ramillete de Tonos, Incredible India, mezzo-sopraan Roza Herwig, het Vocaal Ensemble Ludens met ’Canto Ostinato’  of de Dromen uit Bagdad van Al Andalus: je kunt er heerlijk bij wegdromen. En voor degenen die net wakker zijn hebben we dit jaar het Vroege vogels koffieconcert waarin Davide Rasetti de Bechstein-vleugel van de Franse Kerk bespeelt.’

De organisatie van het festival is vorig jaar al gestart. ’We hebben een aantal zaken veranderd en we hebben dit jaar stevig ingezet op publiciteit. Met een radiospot op NPO Klassiek en een banner op Omroep West proberen we regionaal en nationaal het Huygens Festival op de kaart te zetten. We nemen daarin het Huygenskwartier Voorburg  graag mee, waar de gastvrijheid van de ondernemers immers ook voor het Huygens Festival geldt. Een mooi compliment kwam afgelopen zaterdag van de burgemeester die bij de uitreiking van een koninklijke onderscheiding aangaf dat het Huygens Festival ook buiten de gemeente op de kaart staart en een mooi visitekaartje voor de gemeente is.’ (foto Hilbert Krane)

Voor het programma en tickets zie www.huygensfestival.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter