Activiteiten
Historische fietstocht ‘Landscheiding’

Zondag 17 september houdt Vereniging Erfgoed Leidschendam een historische fietstocht. Daarbij staat de ‘Landscheiding’ centraal. Gids Toine van Wieringen leidt de tocht langs één van de belangrijkste maar toch het minst bekende watermonument van Zuid-Holland. Verzamelen om 10.45 uur bij het Raadhuis in Leidschendam; 11.00 uur vertrek. Op verschillende eeuwenoude kaarten staat de landscheiding aangegeven. Maar waarom is hier een ‘landscheiding’ en door wie werd deze aangelegd? Waar ligt dit monument precies dat sinds de middeleeuwen bepalend is voor de waterbeheersing in onze provincie? En hoe komt het dat Leidschendam niet zou bestaan zonder de landscheiding? Tijdens de fietstocht neemt Toine de deelnemers mee langs de zichtbare en verborgen resten van de landscheiding. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter