Nieuws
Elektrische wijk-deelauto trekt niet

Negen procent van de inwoners van Leidschendam-Voorburg zou gebruik maken van een elektrische deelauto als die in hun wijk werd aangeboden; 47 procent zegt dat juist niet te doen. Dat is gebleken uit een onderzoek van Invior. Van de inwoners die meededen aan het onderzoek rijdt 23 procent elektrisch. Degenen die dat niet doen geven daarvoor als redenen: te duur, twijfel over het milieueffect, er zijn geen grotere afstanden met de wagen te rijden. Op de vraag of de overheid elektrisch rijden moet stimuleren zei 56 procent ‘ja’. De stelling ‘Er moeten mee laadpalen komen’ onderschreef 42 procent. Veel inwoners (62 procent) gaven ook aan wel een geschikte plek voor die extra palen te weten. Eenzelfde percentage gaf aan dat er geen groen opgeofferd mocht worden bij de plaatsing van laadpalen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter