Nieuws
HMC werft voor endometriosecentrum

Een nieuw team, een nieuwe naam, maar de vertrouwde zorg. In het Endometriosecentrum van ziekenhuisgroep HMC werkt een vernieuwd team van verschillende specialisten voor de beste zorg voor patiënten met endometriose. Het team is de laatste maanden vernieuwd.

,,HMC heeft een uitzonderlijk getalenteerd team samengesteld met topspecialisten. Het is een voorrecht voor mij om daar onderdeel van te zijn”, aldus gynaecoloog Jim English. Hij is gespecialiseerd in hoog complexe endometriose operaties waarbij darm-, blaas- en bekkenzenuwen betrokken zijn. ,,Ik ben ervan overtuigd dat we elke vrouw in het HMC Endometriosecentrum kunnen behandelen, hoe ernstig haar endometriose ook mag zijn.”

In Nederland hebben zo’n 400.000 vrouwen endometriose, waarvan 40.000 vrouwen de ernstige vorm. Gynaecoloog Moniek van der Zanden: ,,We vinden het belangrijk om een compleet beeld te krijgen van de klachten en impact op het dagelijks leven van onze patiënten en samen de beste behandeling te kiezen. We merken dat patiënten het erg fijn vinden dat ze erkenning krijgen voor iets waarmee ze al jaren kampen. Daarom nemen we ook uitgebreid de tijd om naar het verhaal van de patiënt te luisteren.”

Het team bestaat uit gynaecologen, chirurgen, urologen, radiologen, speciaal opgeleide verpleegkundigen, een pijnteam, psychologen, een seksuoloog en diëtisten. ,,De samenwerking met al die verschillende specialisten met elk hun eigen expertise en ervaring is onze kracht”, stelt Moniek. Het team werkt bij operaties nauw samen met een operatieteam uit het topklinische ziekenhuis Westeinde. (Foto Daniëlla van Bergen)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter