Nieuws
Bordje bij graf slachtoffer zeeramp
Op de avond van 5 juli 1882 verging de marineboot rammonitor Zr.Ms.Adder op slechts 4,5 mijl voor de kust van Scheveningen ter hoogte van de vuurtoren. Alle 65 opvarenden verdronken. Het is daarmee tot op heden de grootste ramp bij de Koninklijke marine in vredestijd. Een deel van de opvarenden vond een laatste rustplaats in een massagraf op de begraafplaats Huisduinen in Den Helder. Een groot aantal opvarenden is nooit gevonden. Het schip kwam op ongeveer 21 meter diepte ondersteboven op de zeebodem terecht en ligt gedeeltelijk verzonken in het zand. Op Scheveningen wordt een maal per 5 jaar een ceremoniële herdenking gehouden. Op de Algemene begraafplaats Parkweg Voorburg bevindt zich het graf van luitenant ter zee der 2e klasse E. van  Voorthuijsen die bij de ramp van de is omgekomen. Op initiatief van Stichting Mooi Voorburg is er nu een bordje naast dit graf geplaatst.
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter