Nieuws
Koninklijke onderscheiding voor Jan de Kwant

Jan de Kwant heeft een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Martijn Vroom. De benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau kreeg de heer De Kwant voor zijn vrijwilligerswerk. Hij werd voorgedragen door loopgroep Westvliet 6 van AV Sparta. De gedecoreerde heeft zich de afgelopen 25 jaar bij AV Sparta ingezet als trainer van wedstrijdlopers, beginners en recreanten. Hij startte in 1998 als assistent trainer tot 2000. In de jaren die hierop volgenden is hij verschillende groepen gaan trainen en werd hij hoofdtrainer. Hij gaf ook de 14 weekse City-pier-City cursussen. In 2013 werd De Kwant lid van de technische commissie. Daar was hij van 2013 tot en met 2019 onder andere parcourshoofd van de jaarlijkse Molenloop in Voorburg. Ook hielp hij van 2013 tot en met 2018 mee tijdens de Light in the Night Kidsrun in Voorburg. Daarnaast gaf hij enkele jaren looptrainingen aan de jeugdteams van voetbalvereniging Forum Sport. (foto Barbare Koppe)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter