Nieuws
Gemeentelijke zonnepanelen werkten drie jaar niet

Drie jaar lang hebben zonnepanelen op het dak van het Dorpspunt in Stompwijk, eigendom van de gemeente, niet naar behoren gewerkt. In drie jaar tijd werd 90.000 kilowattuur stroom opgewekt terwijl de capaciteit van de panelen 100.000 kilowattuur stroom per jaar was. Alle ingeschakelde deskundigen faalden in het ontdekken van de oorzaak, dan wel het vinden van een oplossing. Dat deed wel een vrijwilliger van de Dorpspunt: André Loomans. Het betrof een defecte omvormer. Tijdens een bijeenkomst in het Dorpspunt erkende wethouder Astrid van Eekelen dat de gang van zaken niet de schoonheidsprijs verdient. Namens de gemeente overhandigde zij André een bos bloemen en een cadeau. Oorspronkelijk werd gedacht dat de problemen werden veroorzaakt door overcapaciteit. De gemeente en netwerkbedrijf Stedin wilden zelfs al een nieuwe stroomhuis bij het Dorpspunt neerzetten. De nieuwe omvormer werd gratis door het bedrijf dat het oorspronkelijke exemplaar leverde, ter beschikking gesteld. (met medewerking van de Dorpsketting)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter