Nieuws
Woonlasten stijgen met 8 procent

De woonlasten voor huishoudens in de gemeente stijgen per 1 januari met 8 procent. Het gaat dan om onroerendzaak belasting (OZB), rioolbelasting en de afvalstoffenheffing samen. Dat heeft wethouder Philip van Veller (financiën) bekend gemaakt. B&W halen komend jaar via de tarieven 46,4 miljoen euro binnen; 4,3 miljoen euro meer dan dit jaar.

De lasten voor een éénpersoons huishouden stijgen met ongeveer 65 euro, voor meer persoonshuishoudens met zo’n 80 euro. De OZB stijgt met 8,23 procent, de rioolbelasting met hetzelfde percentage plus extra uitgaven vanwege het water- en rioolplan, de afvalstoffenheffing stijgt ook met 8,23 procent plus zo’n 550.000 euro die de gemeente extra aan Avalex en btw op de diensten van de afvalverwerker kwijt is.

De 8,23 procent is de index overgenomen uit het Centraal economisch plan van het Centraal planbureau (CPB), opgesteld ten behoeve van het kabinet.

De reclamebelasting voor ondernemers stijgt met 1 procent, de toeristenbelasting met 8,23 procent. Leges en tarieven moeten voor 100 procent kostendekkend zijn.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter