Activiteiten
Volop cabaret in Theater Ludens

Onderstaand de programmering bij Theater Ludens in voor de periode zondag 24 september tot en met donderdag 12 oktober 2023. Tickets zijn verkrijgbaar via de site en aan de kassa: zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur en één uur voor iedere voorstelling. Het theater is te vinden aan het Burg. Feithplein 95 Voorburg. Telefoon: 070 – 387 1168 (alleen tijdens openingstijden van de kassa)

Zondag 24 september. Jeugdtheater / Valentijn Produktiehuis / Stapelgek 3+ Aanvangstijd 11.00 uur. Toegangsprijs € 10,50 (familietickets mogelijk, zie hiervoor de website).

Stapelgek is een voorstelling voor kinderen vanaf 3 jaar gebaseerd op het stapelgekke prentenboek “Sjoerd en de Stapelstad” van Barry Menger en Mats Ganzeman. Er wordt volop gebouwd in de stad. De grote mensen willen meer en meer, voller en voller. Zelfs zo vol dat er voor kinderen geen ruimte meer is om buiten te spelen. Eén van die kinderen, Sjoerd, wil later architect worden. Maar voor het zover is verzint hij een stapelgek plan. De voorstelling is zonder woorden, maar met veel (bouw)geluiden en grappige slapstick situaties. Met blokjes en stoere bouwers van hout voeren de spelers het spannende en gedurfde plan van Sjoerd uit. Een stapelgek verhaal over bouwen, doorzetten, volhouden en nooit opgeven.

Zondag 24 september. Concert / The Koos Mark Big Band / Muzikaleidoscoop deel 1. Aanvang 15.00 uur. Toegangsprijs € 16,50.

In 2022 werd het 50-jarig jubileum van de Koos Mark Big Band gevierd met vijf zeer succesvolle concerten in Theater Ludens. De concerten met thema’s zoals, “Musical History”, “Music for the Movies” en “The Big Band Year’s”, werden uitgevoerd voor een uitverkochte zaal met laaiend enthousiast publiek. Het publiek werd meegenomen aan de hand van de kenmerkende muziekfragmenten uit de historie van het thema. Bekende en minder bekende stukken brachten de sfeer en karakter van het thema volledig terug in de zaal aan de hand van speciaal voor het thema door Koos Mark gearrangeerde muziek. Het publiek genoot zichtbaar van elk thema en beloonde dat met een staande ovatie. We zijn blij te kunnen aankondigen dat de Koos Mark Big Band in september 2023 terugkomt in Theater Ludens. Op zondag 24 september spelen zij het eerste concert in de reeks Muziekaleidoscoop. Kaleidoscopisch heeft de betekenis van veelkleurig, gevarieerd, bont en vanuit verschillende invalshoeken. Dezelfde diversiteit zoekt de Koos Mark Big Band ook in de samenstelling van haar concertprogramma´s. Door de combinatie van unieke arrangementen en de daarbij gekozen beelden vertelt de band het verhaal en brengt u in de sfeer en de tijdgeest van de muziek. Voor de echte Big Band liefhebber zijn dit concerten die je niet mag missen, wees er snel bij, de ervaring leert dat de kaarten snel weg zijn.

Donderdag 28 september. Theater Cinema / de keuze van Martin Koolhoven / James Bond, Licence to Kill. Aanvangstijd 19.30 uur. Toegangsprijs: € 16,00.

Martin Koolhoven behoeft eigenlijk geen introductie. Als een van de bekendste Nederlandse filmmakers deelt hij zijn inzichten in film al jarenlang in programma’s als Op1, De Wereld Draait Door en zijn eigen tv-programma De Kijk van Koolhoven. In De Keuze van Koolhoven neemt regisseur Martin Koolhoven (Brimstone, Oorlogswinter) je een avond mee in zijn fascinatie voor films. Het eerste uur behandelt Martin aan de hand van door hem uitgekozen filmfragmenten het thema van de avond, na de pauze volgt een hoofdfilm, vanavond is dat Licence to Kill. Na afloop is er tijd voor een gezellige nazit, mét Martin natuurlijk.

James Bond: A Licence to Kill (1989 met oa. Timothy Dalton) Vlak na een belangrijke drugs-inval trouwt de CIA-agent Felix Leiter. Wanneer de gearresteerde drugsbaron ontsnapt vermoordt hij zijn vrouw en mishandelt hij Leiter. Zijn oude vriend, Brits geheim agent James Bond, is uit op wraak. Wanneer M 007 het bevel geeft om de zaak te laten rusten maakt Bond zich los van de geheime dienst, en gaat op een persoonlijke tocht om wraak te nemen.

Zaterdag 30 september. Cabaret / Micha Wertheim / Voor twaalfen. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 20,00.

Eindelijk is het zover, uw lievelingscabaretier, die door anderen niet begrepen wordt, maar die u wel kunt waarderen, mag het oude jaar afsluiten op NPO1. U kunt daarbij zijn. Live, en rechtstreeks vanuit ons theater Ludens en wel op zaterdag 30 september Hoe dat kan? Dat zal op de avond zelf moeten blijken.

Donderdag 5 oktober. Lunchconcert / Duo Khojayan Pportinga / Meri Khojayan (viool) Robert Poortinga (piano). Aanvangstijd 12.30 uur. Toegangsprijs € 9,00.

De violiste Meri Khojayan en pianist Robert Poortinga vormen sinds het begin van 2015 een hecht duo dat inmiddels met een veelzijdig en breed repertoire voor viool en piano de aandacht van het Europese publiek heeft weten te trekken. In het seizoen 2022/23 kregen ze uitnodigingen vanuit bijna alle grote steden zoals o.a. Berlijn, Barcelona, Turijn, Rome, Frankfurt, Bern, Zürich, Amsterdam en Dresden Ze worden internationaal niet alleen om hun intense optredens geroemd maar ook om hun individuele virtuositeit, ongelooflijke samenspel en daadkracht in repertoire. Hierdoor worden ze als een van de meest bekwame en unieke viool-pianoduo’s van hun generatie beschouwd.

Vrijdag 6 oktober. Cabaret / Diederik van Vleuten / Bouwjaar ‘61 (try out). Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 20,00.

Diederik was bijna 8 jaar toen de eerste mensen landden op de maan. De korrelige beelden van astronauten in witte pakken maakten een onuitwisbare indruk. Net als de beelden en geluiden van Vietnam en Cambodja. En Toppop niet te vergeten. Zijn wereldbeeld werd in hoge mate bepaald door Asterix, Kuifje en de kennis uit de Kijk. En misschien is dat nog wel steeds zo.

De kracht en betekenis van herinnering. Daarover gaat Diederiks 5e solo. Hij vraagt zich af wat er, anno nu, over is van de verbazing, verwondering en bewondering van een ventje van “Bouwjaar ’61”. Goed nieuws: meer dan genoeg om een avond mee te vullen. Na jarenlang zijn voorouders in het theater tot leven te hebben gewekt gaat Diederik nu eindelijk zijn eigen verleden te lijf. Het jongetje van toen kijkt naar de wereld van nu. En andersom. Een halve eeuw terug in de tijd is voor meesterverteller Van Vleuten maar een kleine stap. Wat die kleine stap voor de mensheid betekent weten we na afloop.

Zaterdag 7 oktober. Cabaret / Janneke de Bijl / Doet u ook mensen (try out). Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 19,50.

Geloof het of niet, maar in feite is Janneke een optimist. Altijd al geweest ook. Zo ingewikkeld is het leven niet: Als je moe bent, ga dan zitten. Als je iets niet leuk vindt, stop er dan mee. Het enige probleem is dat andere mensen vaak niet goed naar Janneke luisteren, terwijl ze toch echt 550 op haar Cito-toets had. Daarover klagen is haar stijl niet, maar ze wil het wel graag met jullie delen. Janneke won in 2017 de jury- en publieksprijs van Cameretten en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot een van de comedytalenten van 2019. Ze heeft een blog (Hoge verwachtingen), een podcast (Sketches en gelul, met Jasper Dijkema), is steeds vaker te horen als een van de ‘druktemakers’ in De Nieuws BV op Radio 1 en schreef onlangs het boek Pogingen tot zomer. Ook is Janneke lid van Comedytrain.

Zondag 8 oktober. Jeugdtheater/Smoespot / Spring 5+ Aanvangstijd 14.00 uur. Toegangsprijs € 10,50.

Springen of niet springen, dat is de vraag. Didi is een eekhoorn. Eekhoorns springen van tak naar tak. Dat zegt hun instinct. Maar… wat als je niet durft? Gelukkig komt Didi Storm tegen, die helpt haar. Storm is een hond. Honden zoeken en speuren. Dat zegt hun instinct. Maar… wat als je niks te zoeken hebt? Samen openen ze een detectivebureau: Spring en Speur. Voor dieren die iets kwijt zijn of willen weten. Renate en Bo vertellen met hun poppen, in een speels decor, de avonturen van Didi en Storm die vaak in de clinch liggen met hun instinct. Zij komen erachter dat het soms goed is om niet te springen, maar dat je soms ook gewoon de sprong moet wagen…

Donderdag 12 oktober. Theater Cinema + lezing door Anne Marie Boorsma over de film Who’s afraid of Virginia Woolf. Aanvangstijd 14.00 uur. Toegangsprijs € 13,00. De inleidende lezing wordt gehouden door Anne Marie Boorsma, kunsthistorica.

Afgestudeerd op het thema film geeft Anne Marie je een boeiend inkijkje in de achtergrond van zowel film als regisseur. Interessante informatie die de filmervaring nog rijker maakt. Voor deze film koopt u een combinatieticket; losse tickets voor film of lezing zijn helaas niet verkrijgbaar.

Who’s afraid of Virginia Woolf (VS 1966) Drama van Mike Nichols. Met o.a. Elizabeth Taylor, Richard Burton, George Segal en Sandy Dennis. Legendarische film, gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Edward Albee. Twee echtparen brengen een avondje bij elkaar door met snijdende gesprekken. Burton en Taylor – toentertijd ook een echtpaar – spelen samen het hart uit het lijf in een treffend toneelstuk van Edward Albee. Taylor en Dennis kregen Oscars, zowel als Haskell Wexler voor zijn aanstekelijke zwart-wit fotografie, Richard Sylbert voor de vormgeving en Irene Sharaff voor de kostuums. Deze film doorbrak indertijd het Hollywood- taboe wat volwassen onderwerpen betreft. Ook al zou hij vandaag niet meer zo hard overkomen, toch is het mogelijk, dat er voor de tv nog wel wat ferme taal uitgesneden wordt. Het scenario is van Ernest Lehman. Nichols’ eerste film als regisseur.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter