Mening
Blog: Afgang

De gemeente kent een Cultuurprijs. Al jaren lang. Net als een Vrijwilligersprijs, een Sportprijs en een Ondernemersprijs.

Normaliter wordt er heel wat ‘reclame’ voor gemaakt zijdens de gemeente. En wordt de uitreiking begeleid door ronkende teksten via sociale media en de andere uitingen van de gemeente.

Sinds donderdag loopt het Huygens Festival. Dit jaar voor het eerst vier in plaats van drie dagen. Dit om tot een betere ‘spreiding’ te komen en ruimte te maken voor de uitreiking van de Cultuurprijs op vrijdagavond.

Op vrijdag verzekerde een woordvoerster van de gemeente nog ‘Vanuit de gemeente gaan we uiteraard ook communiceren over de Cultuurprijs’.

Op vrijdagavond liet de gemeente het echter afweten. Net als op zaterdag. Het was dat D66-gemeenteraadslid Charlotte Bos nog een tweet verzond over de uitreiking, anders had de buitenwacht nog steeds niet geweten wie de Cultuurprijs gewonnen had.

Kennelijk vinden ze het bij de gemeente allemaal niet belangrijk, ook al zullen alle verantwoordelijke bestuurders en ambtenaren zeker in de zaal hebben gezeten bij de uitreiking. Zo’n feestje laat men zich niet ontgaan.

En bij zo’n feestje ga je natuurlijk niet ‘werken’. Zelfs niet als het maar een minuut kost om de wereld te informeren over het glorieuze moment. Stel je voor. Het is bovendien al weekend.

Goede sier maken met een Cultuurprijs, dat wel. Maar er iets voor doen, ho maar. Vreemd, gezien alle p.r.-activiteiten rond de andere prijzen, ook bij de uitreiking ervan.

In de gemeenteraad zijn al vaker debatten gevoerd over de minimale inzet vanuit het Raadhuis als het om cultuur gaat. De gang van zaken bij de Cultuurprijs is er het zoveelste bewijs van. Wat een afgang.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter