Activiteiten
Afgesloten paden Solleveld weer open

De Tapuit, het bezoekerscentrum van Dunea, meldt: ‘Nu het broedseizoen is afgelopen, zijn de afgesloten paden in Solleveld (duingebied tussen Kijkduin en Monster, red.) weer opengesteld. Komt u binnenkort een mooie wandeling maken? Houd er dan rekening mee dat het gebied alleen toegankelijk is met een dagkaart, in verband met de bijzondere en kwetsbare natuur. Tickets via https://www.dunea.nl/duinen/duingebieden/solleveld Wat dit natuurgebied zo bijzonder maakt? De bomen zijn hier gekromd door de zilte zeewind. De eikenbomen in het gebied zijn bijzonder, omdat deze nergens anders in Nederland zo dicht bij de zee staan. Ook kent Solleveld open stukken met heide en struikgewas. U vindt er veel open stukken met infiltratieplassen. De afwisseling tussen open en gesloten begroeiing laat het karakter van Solleveld zien’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter