Nieuws
Gemeente plaatst bladkorven

Om overlast van herfstbladeren zo veel mogelijk te voorkomen, is de gemeente gestart met het plaatsen van bladkorven. De korven blijven tot eind december staan, dan zijn de bomen het meest van hun blad kwijt.

‘Zijn de bladeren van de bomen in de openbare ruimte bijvoorbeeld op uw oprit of in uw (voor)tuin gewaaid of gevallen? Dan kunt u die in de bladkorven verzamelen. Overig groen en ander (tuin)afval horen niet in de korven thuis. Dat kunt u weggooien in de GFT-container. Het kan zijn dat u een stukje moet lopen of rijden om uw bladafval in een van de bladkorven kwijt te kunnen. Beschouw de bladkorven als een brenglocatie, net als de glas-, papier- en PMD-containers’.

‘Bij het plaatsen van de bladkorven is onder andere gekeken naar een gelijkmatige verdeling binnen de gemeente, de aanwezige hoeveelheid openbare bomen en de bereikbaarheid van de locaties. Het is niet mogelijk het aantal bladkorven of de locaties uit te breiden. In Stompwijk staan geen bladkorven. Bladafval wordt daar met de veegmachine opgeruimd die daar regelmatig komt’.

In Leidschendam staan de bladkorven hier: Schadeken, bij de Koningin Julianaweg; Koningin Julianaweg/hoek Raadhuislaan; Looierslaan bij de Mauvelaan; Looierslaan bij de Voorburgseweg; De Oude Bleijk ter hoogte van huisnummer 143. In Voorburg gaat het om deze plaatsen: Oosteinde bij de Dr. Beguinlaan; Damsigtstraat bij de Elsbergstraat; Park Leeuwensteijn naast nummer 2; Laan van Leeuwensteyn, diverse locaties; Elzendreef ter hoogte van Basisschool Essensteijn; Wilgendreef ter hoogte van huisnummer 10-12; Oosteinde ter hoogte van huisnummer 16; Oosteinde ter hoogte van huisnummer 40; Koningin Julianalaan bij de E.A. Borgerkade; Parkweg bij de Prins Albertlaan; Prinses Marijkekade bij de Montessorischool; Overburgkade op het voetpad tegenover Soomerluststraat; Potgieterlaan bij de Jacob Catsstraat; Willem de Bijelaan ter hoogte van huisnummer 77; Prinses Mariannelaan bij de Tuinluststraat; Overburgkade huisnummer 56.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter