Nieuws
Sloop start begin 2024

Begin 2024 zal gestart worden met de sloop van de leegstaande flats aan de Nieuwstraat/Venestraat Leidschendam. In het najaar van 2025 willen de woningcorporaties Vidomes en Wooninvest op de vrijgekomen plek 90 nieuwe sociale woningen gerealiseerd hebben. De start van de werken hangt nog op een omgevingsvergunning. Die zou de gemeente in december moeten verlenen.

Dat bleek tijdens een informatieavond voor omwonenden. In de te slopen panden zaten 53 woningen van Wooninvest. Al eerder verdween een pand met 9 woningen dat eigendom was van Vidomes. Niet alleen komen er meer woningen terug, ook het aantal parkeerplaatsen gaat met 12 omhoog naar 93. Daarvan komen er 50 aan de straatkant, de rest aan de zijkant (achter De Tol 6/8) en achterkant.

Van de nieuwe woningen krijgen er 30 twee kamers, 52 drie kamers en 8 vier kamers. Deze laatsten komen in het middensegment (huur 750-1000 euro). De woningen worden tussen 53 en 74 vierkante meter groot. Bij de woningen komen inpandige schuren, dan wel buiten aan de achterkant. De gemeente wil met omwonenden het gebied achter de nieuwbouw (tot aan de A4) verder vergroenen. Dit om het wegvallen van groen door de nieuwbouw te compenseren.

Begin oktober wordt er een bouwkundig onderzoek verricht bij omliggende panden. Dit om mogelijke schade door de sloop/nieuwbouw Nieuwstraat/Venestraat later goed te kunnen documenteren. (illustratie Vidomes)

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter