Activiteiten
Bibliotheek doet mee aan Week tegen Eenzaamheid

Gisteren, donderdag 28 oktober, is de Week tegen Eenzaamheid begonnen. Een week die in het teken staat van elkaar ontmoeten en nieuwe contacten leggen. Maar ook van een luisterend oor en een helpende hand. De Bibliotheek aan de Vliet organiseert deze week vier speciale activiteiten om inwoners verder te helpen en een steuntje in de rug te bieden.

Zorgt u voor een naaste die langdurig ziek is, een beperking heeft of hulpbehoevend is? En wilt u graag met andere mantelzorgers in gesprek? Meldt u dan aan voor de online bijeenkomst op zaterdag 30 september om 15.00 uur. Ervaringsdeskundige Dorothee Gassen van MantelzorgNL deelt tijdens deze online bijeenkomst wat de organisatie doet voor mantelzorgers. Ze vertelt over de toekomst van de mantelzorg, wat het betekent om mantelzorger te zijn en deelt haar eigen ervaringen. Tijdens de bijeenkomst is er ruimte voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen.

Hoe pak je de draad van het leven weer op na een verlies? Dat hoeft niet alleen het verlies van een dierbare te zijn zoals een partner of vriend, ook het verlies van uw werk kan grote gevolgen hebben. Deze gratis workshop, die we organiseren in samenwerking met Indigo Preventie, helpt u om verder te gaan na zo’n ingrijpende gebeurtenis. Kom naar de Bibliotheek Voorburg op woensdagochtend 4 oktober om 10.30 uur.

Bent u (recent) een dierbare verloren? Het kan enorm helpen om uw gevoelens op papier te zetten en hier samen met anderen over te praten. Tijdens deze gratis bijeenkomst in de Bibliotheek Leidschendam op woensdag 4 oktober om 15.00 uur deelt schrijver Vrouwkje Tuinman meer over haar relatie met rouwen en de dood. En ze vertelt hoe ze haar gevoelens verwerkt in de vorm van poëzie. Ze geeft tips hoe u hier zelf mee aan de slag kunt gaan. Mocht u het willen, dan kunt u ook met de andere deelnemers in gesprek over (rouw)verwerking.

Zou u uw levensverhaal ook willen delen? Kom dan langs bij de gratis bijeenkomst van Stichting Haagse Levensboeken op donderdagavond 5 oktober om 18.30 uur. Tijdens deze bijeenkomst in de Bibliotheek Voorburg deelt Hanneke Sas alle informatie die je nodig hebt. Want hoe start u met het schrijven van je levensverhaal? En waar moet u allemaal op letten?

Voor alle activiteiten kunt u zich aanmelden via de website, of in één van de vestigingen. Naast activiteiten in de Bibliotheek, is er op vrijdag 6 oktober een voorleeslunch op locatie bij verschillende flats in Leidschendam-Voorburg. Deze lezingen zijn alleen toegankelijk voor de bewoners van de seniorenflats.

Meer informatie over de Week tegen Eenzaamheid is te vinden op de website van Eén tegen Eenzaamheid: https://www.eentegeneenzaamheid.nl/week-tegen-eenzaamheid/

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter