Nieuws
Protestantse Gemeente kampt opnieuw met tekort

De Protestantse Gemeente Voorburg  zit met een tekort van 150.000 euro. Daarom worden de kerkgangers om een extra bijdrage gevraagd. Men hoopt op meer dan 130 euro per persoon.

In een schrijven aan de leden wordt uitgelegd, waarom er wederom een tekort is. ‘De enorme stijging van de energiekosten heeft dit jaar  nog meer van de kerken gevraagd. Natuurlijk hebben ook wij getracht ons energieverbruik zoveel mogelijk te beperken. De gebouwen werden in de winterperiode niet tot nauwelijks verwarmd en we hebben, dankzij recent ontvangen legaten, kunnen investeren in verduurzaming van de gebouwen. Denk daarbij aan het plaatsen van dubbele beglazing en het uitvoeren van vloer- en dakisolatie.

Maar ondanks al deze maatregelen, die voor de beide kerken samen tot een halvering van het gasverbruik hebben geleid, zet dat onvoldoende zoden aan de dijk. Immers de gasprijs per m3 is dit jaar bijna 4 keer zo hoog als in voorgaande jaren. Dat betekent dat de PGV, ondanks de doorgevoerde bezuinigingen, dit jaar mogelijk om en nabij € 100.000,- meer aan energiekosten kwijt is dan in 2022. Met de nodige terughoudendheid, want voor iedereen zijn de kosten voor levensonderhoud en energie fors gestegen, vragen we u toch ook dit jaar weer om extra financiële steun’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter