Mening
U zegt het maar: Luchtfietserij

‘Beste gemeenteraadsleden,

Het spijt me u te melden dat ik uw beweegredenen niet begrijp. Op velerlei gebied. Ik beperk met tot de besluitvorming omtrent de parkeernorm.

Volgens u kan die omlaag, want dat zal ertoe leiden dat mensen andere vervoersopties zullen gaan bezien. Men zal meer de fiets gaan gebruiken. Waarop baseert u dat? De meeste mensen met een auto willen die blijven gebruiken.

En waarom faciliteert u fietsparkeervoorzieningen niet beter? De fietsenstalling bij station Leidschendam-Voorburg heeft altijd nogal wat weesfietsen, rekken die het niet doen. Dat weet ik vanuit het deelnemer zijn van het BuurtPreventieTeam Damsigt. Het zal niet anders zijn bij andere stallingen.

En de fietspaden in onze gemeente die ‘best wel’ slecht onderhouden zijn. Boomtakken die in het gezicht slaan, slecht gelegde stenen, opbrekingen waardoor de fietser plots op de rijbaan moet. Wanneer wordt dat een speerpunt van u?

De Velostrada? Komt die nog eens af?

De doorstroomtijd bij stoplichten: fietsers moeten meestentijds het langste wachten. Wanneer wordt dat een speerpunt van de raad?

U meldt dat er geweldige fietsenstallingen zullen gaan komen in nieuwbouwprojecten. U verzuimt te melden dat nieuwbouwprojecten die al zijn ingeraamd, beoordeeld, en doorgaan, dergelijke fantastische fietsvoorzieningen niet gaan hebben. Denk aan Damsigt, denk aan Triadome. In totaal meer dan 650 woningen. Beide in Kleinplaspoelpolder (KPP). Dat gaat in KPP dus een immens parkeerprobleem worden.

Gaat de raad nadenken (initiatiefvoorstel is een raadsmiddel) over het nu al bedenken en laten uitvoeren van goede fietsenstallingen in deze wijk?

En serieuze deelauto’s? Die werden ook beloofd voor de Dokter van Zeelandstraat, 3 stuks. Zijn die er gekomen? Nee.

18 stuks zijn beloofd voor Damsigt. Gaan die er komen?

Wat te denken aan Greenwheels om deze een plek/plekken te gunnen midden in KPP?

Voorts betere stallingen voor fietsen? Die had Leidschendam-Voorburg: Biesieklette. Helaas zijn die op alle locaties opgedoekt. Waarom die niet wederom inschakelen? Bij de Mall, op het KJ-plein. Andere locaties ervoor zijn ook prima te vinden zoals bij diverse stations.

En als laatste: laat de raad een motie formuleren en unaniem aannemen dat er op zoveel mogelijk plekken fietsnieten worden geplaatst. Als bewoners dat verzoeken: doen.

In mijn straat hebben we tot tweemaal toe in twee jaar toezeggingen gekregen van ambtenaren om fietsnieten te plaatsen. Nog steeds is dat niet gebeurd.

Van harte hoop ik dat uw luchtfietserij niet zal doorgaan in KPP. Sinds de invoering van de blauwe zone in het Damcentrum staan de straten daarbuiten zonder blauwe streep al vol.

Denk en handel adequaat’.

(Philippine Hohage)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter