Activiteiten
De Betovering in Theater Ludens

Dit is het programma van Theater Ludens,  Burg. Feithplein 95  Voorburg . Tel. 070 – 387 1168: alleen tijdens openingstijden van de kassa. Kassa geopend: zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur  en één uur voor iedere voorstelling.

Vrijdag 13 oktober: Concert / Esther Ephraim, Peter le Feber, Vera van der Bie en Ro Krauss / Neshomme. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 19,00.

 Esther Ephraim zingt in “Neshomme” parels uit het Jiddische- en zigeuner repertoire, in combinatie met eigen Nederlandstalige liedjes. Ze wordt begeleid door Peter le Feber, bevlogen pianist, die ook tekent voor de originele composities en de arrangementen. Op de flanken worden zij bijgestaan door twee virtuoze violisten, Ro Krauss (altviool)en Vera van der Bie (viool).

Vertaald vanuit het Jiddisch betekent “Neshomme” ziel, gevoel, betrokkenheid en ook gein. En dat is wat je bij deze voorstelling ook kan verwachten:Op de prachtige melodieën en de meeslepende klanken, zingt Esther met haar warme stem, soms eerlijk en rauw, dan weer lichtvoetig en plagend, altijd recht vanuit het hart.

Er staat met “Neshomme” een veelzijdig viertal op het podium: Esther Ephraim, zangeres en actrice, voorheen in o.a. het muzikale cabaretgezelschap Schoon aan de Haak. Ze voert je mee in taal en klank. Pianist Peter le Feber, allround muzikant en docent zal het niet kunnen laten om soms iets meer over de muzikale achtergrond van de verschillende liedjes te vertellen. Altviolist Ro Krauss, zelfbenoemd zigeuner, o.a. bekend van De Wereldband/Slapstick zal je altijd proberen te verleiden met zijn hartstochtelijke streken. En violist Vera van der Bie, muzikale duizendpoot, speelde o.a. in het Radio Philharmonisch- en Metropole Orkest, geeft dit intieme gezelschap een groots geluid.

Zaterdag 14 oktober: Cabaret/ Lisa Ostermann / Makkelijk in de omgang. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 18,50.

Lisa Ostermann won in 2020 alle prijzen op het Leids Cabaret Festival en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot hét comedytalent van 2021. Lisa combineert scherpe grappen met bitterzoete liedjes en onverwachte wendingen. “Een overrompelend talent”, noemde de Theaterkrant haar naar aanleiding van haar eerste voorstelling. En nu is ze terug. Met “Makkelijk in de omgang”. De voorstelling die aardig zijn weer sexy gaat maken.

Zondag 15 oktober: Concert / Gregory Page / An afternoon with Gregory Page. Aanvangstijd 15.00 uur. Toegangsprijs € 20,00. 

 De grote liefde van Gregory Page voor crooners uit de roaring twenties, oude grammofoons en gedeukte hoeden blijkt in ons land enorm aan te slaan. De concerten van de singer-songwriter, gitarist, dichter en entertainer zijn een kruising tussen muziek en cabaret, met veel prachtige songs, korte verhalen en humoristische poëzie. Zijn dromerige luisterliedjes grijpen terug op de jazz en folklore uit de jaren twintig en dertig. Hij neemt je vanavond mee naar een andere wereld, een universum waar het helemaal niet raar is om een duet te doen met een denkbeeldige zangeres of een hartverscheurende ballade af te wisselen met een ode aan het circus.

WEEK VAN DE BETOVERING

 Maandag 16 oktober: De Betovering / Koekla / de Kikkerprinses 4+. Aanvangstijd 11.00 en 14.00 uur. Toegangsprijs € 8,50.

De kikkerprinses (4+) is een magisch, muzikaal sprookje vol humor gespeeld met de directe kracht van schitterende handpoppen in een verrassend decor. Als een mooie prinses in de paleistuin aan het spelen is met een vrolijk konijn, is daar plotseling de tovenaar Bis Bis. Hij wil met haar trouwen. Maar de prinses wil niet. Daar wordt de tovenaar zo boos om dat hij haar betovert in een groene, gladde kikker… Wat een schrik. Alleen de juiste prins kan de betovering verbreken. Maar hoe kom je aan een ware prins? Het konijn wil helpen, hij gaat op zoek. Met behulp van een bolletje wol, een dikke oma-beer en haar kleinkinderen, weet het konijn de juiste prins te vinden. Zo wordt de betovering verbroken… Arme tovenaar.

Dinsdag 17 oktober: De Betovering / Gesneden Koek / Pinokkio 6+. Aanvangstijd 11.00 uur en 14.00 uur. Toegangsprijs € 8,50. 

Er was eens… een stuk hout! Hmm, niet echt een spannend begin van een verhaal? Maar wat als ik je vertel dat dit stuk hout kan praten? Wat als van dit stuk hout een pop wordt gemaakt die op een onvoorstelbaar avontuur gaat… Via het circus tot ín de buik van een haai! Echt waar. En wat als deze pop, die trouwens Pinokkio heet, niets liever wil dan een echte jongen worden?  Ga mee op Pinokkio’s avontuur dwars door Italië, in de eigenzinnige bewerking door Gesneden Koek van het klassieke sprookje uit 1883. Met absurdistische karakters, fantasierijke vertellingen én boordevol humor. Een voorstelling over deugen en opgroeien voor iedereen vanaf 6 jaar. De voorstelling wordt gemaakt en gespeeld door Jonathan Huisman en David Verschoor.

Woensdag 18 oktober: De Betovering / Het Trojaanse Kalf / Max en de minipiano 8+. Aanvangstijd 11.00 uur. Toegangsprijs € 8,50.

Een speelse muzikale voorstelling over vertrouwen en identiteit. In 1709 wordt er een baby in een klein pianootje te vondeling gelegd bij twee beroemde Italiaanse componisten. Zijn naam: Maximiliaan P. Presto. Al snel blijkt hij een muzikaal megatalent te zijn. Op zijn minipiano ramt hij de mooiste melodieën bij elkaar, waarmee hij de wijde wereld intrekt: hij gaat op reis met Antonio Vivaldi, studeert urenlang bij Johann Sebastian Bach en wordt verliefd op Anna Magdalena. Als hij erachter komt dat niemand eerlijk tegen hem is geweest besluit hij zijn eigen weg te gaan.

Driehonderd jaar later vinden Ewout en Yornik op zolder het dagboek van Maximiliaan, hun over-over-over-over-overgrootvader. Ze besluiten zijn verhaal te vertellen om iedereen te laten weten wie de echte schrijver is van de beroemdste klassieke muziek. Max en de minipiano is een speelse muzikale voorstelling over vertrouwen, identiteit en zelfontdekking. Acteurs en zangers Ewout Ganzevoort en Yornik Onstenk (Het Trojaanse Kalf) spelen acht personages. Ze worden begeleid door violiste Isabelle Doodhagen en de vindingrijke arrangementen van toparrangeur Rik Elings.

Donderdag 19 oktober: De Betovering/Klein Amsterdam Produkties/Boer Boris is de baas 4–7 jr. Aanvangstijd 11.00 uur en 14.00 uur. Toegangsprijs € 8,50. 

 Al 10 jaar lang beleeft Boer Boris – in talloze boeken – avonturen op en rond zijn boerderij. In Boer Boris is de baas komen de bekende tekeningen van Philip Hopman en de fantasievolle teksten van Ted van Lieshout nu ook op het toneel tot leven. Speciaal voor de 10e verjaardag van deze populaire kinderboekenserie komen twee technici met een levensgrote kijkdoos naar het theater. Bij aanvang staat een enorme doos op het podium. Langzaam maar zeker vouwen de technici deze open, waarna een driedimensionaal theater ontstaat. Daar verschijnen Boer Boris, zijn machines, de boerderijdieren en zelf de vogelverschrikkers!

De voorstelling volgt het verloop van een dag en ieder dagdeel maakt Boer Boris iets nieuws mee. Hij krijgt een cadeau, helpt waar hij kan met zijn rode tractor en houdt de technici in de gaten, want die maken steeds ruzie. Wie is er hier de baas? Boer Boris is de baas. Boer Boris is de baas is gebaseerd op de bekende prentenboekreeks. Boer Boris is in geïllustreerde vorm onderdeel van de voorstelling. Een voorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar die zichzelf en de wereld om zich heen ontdekt, over identiteit, en oorzaak en gevolg.

Vrijdag 20 oktober : Betovering / Jansen & de Boer / Het zand van gisteren 6+. Aanvangstijd 11.00 uur. Toegangsprijs € 8,50.

 Er was eens een koning. Koning Felipe. Hij was een koning, zoals je je een koning voorstelt. Hij had een mantel en een kroon en een troon en een lakei. Nee wacht, geen lakei. De koning had een lakei nodig! En hij moest trouwen. Trouwen? Ja, Koning Felipe moest trouwen van zijn moeder. Dat hoort zo, als je koning bent. Bovendien moet je altijd naar je moeder luisteren, toch? Koning Felipe was al tot over zijn oren verliefd. Tot over zijn prachtige zwarte haren, tot ver boven zijn hoofd. Zijn liefde was nog hoger dan een vlieger in de lucht. Maar wanneer zijn moeder erachter komt op wat voor arme sloeber hij eigenlijk verliefd is, valt alles in het water. Wat moet je doen als je niet bij je geliefde mag zijn? Tegen wie praat je als je niemand hebt om tegen te praten?

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter