Nieuws
Praatbankjes en activiteiten

Bericht van de gemeente: ‘Heeft u zin om iets leuks te doen? Of wilt u uw verhaal kwijt? Dan is het fijn als u iemand heeft die u kunt bellen om met u mee te gaan, of die met een luisterend oor voor u klaarstaat. Daarom is de Week tegen Eenzaamheid (tot en met 4 oktober) in Leidschendam-Voorburg omgedoopt tot Week van Oog voor elkaar. Deze week zijn er allerlei activiteiten waarbij u andere mensen kunt leren kennen.

De officiële opening van deze week werd gedaan voor wethouder Bianca Bremer bij de theatervoorstelling ‘De 6 typologieën van de eenzaamheid’. Na de voorstelling onthulde de wethouder één van de 25 praatbankjes die verspreid over Leidschendam-Voorburg staan. Deze bankjes zijn te herkennen aan het ‘Oog voor elkaar’-logo op de grond.

Bij de bankjes staan vragen die mensen aan elkaar kunnen stellen om een gesprek te beginnen. De logo’s blijven enkele maanden voor de bankjes staan. Wethouder Bremer: ,,We hopen dat voorbijgangers nu, maar ook na deze themaweek een praatje met elkaar aanknopen. Dat iemand die op het bankje zit, even een buurvrouw of een voorbijganger aanspreekt, of alleen maar vriendelijk gedag zegt. Een kleine glimlach of een kort gesprek kan voor een ander al veel betekenen.”

Veel organisaties en verenigingen zetten tijdens de Week van Oog voor elkaar hun deuren open om te laten zien welke activiteiten zij aanbieden. Een overzicht van alle workshops, luistermomenten en activiteiten staat op de website van het Sociaal Servicepunt https://sociaalservicepunt.nl/ Voor professionals die veel met mensen werken worden verschillende trainingen gegeven over hoe ze eenzaamheidssignalen bij hun doelgroep kunnen herkennen en hoe ze hierover het gesprek aan kunnen gaan’. (foto gemeente LV)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter