Nieuws
Streep door plannen bouw 1000 woningen

De geplande 700 tot 800 nieuwe woningen op bedrijfsterrein Overgoo in Leidschendam, komen er vooralsnog niet. De rijksoverheid heeft een verzoek van B&W om 5,4 miljoen euro subsidie voor het project te verlenen, afgewezen. De gemeente zelf had er ook nog eens zo’n bedrag bij moeten leggen. Dat geld staat ook niet in de begroting 2024.

Het vooralsnog niet doorgaan van het project heeft verantwoordelijk wethouder Bianca Bremer bekend laten maken. De extra gelden waren nodig om het project weer lonend te maken. Dat was het niet meer vanwege stijgende inflatie, rente, materiaal- en personeelskosten. Projectontwikkelaar Impact vastgoed uit Rotterdam is de initiatiefnemer van ‘Fleetpark’: 72.900 vierkante meter woningen en 24.200 vierkante meter werkruimten.

Behalve het feit dat de woningen op Overgoo er nu niet komen, krijgt de gemeente ook geen flexwoningen. B&W wilden er maximaal 240 laten neerzetten. Er waren vier locaties voor uitgekozen, onder andere twee in Stompwijk. Daar heeft de Adviesraad te horen gekregen dat de flexwoningen er niet meer komen.

Gebleken is dat elke flexwoning 120.000 euro kost, nog afgezien van aansluitingen op nutsvoorzieningen en de inrichting van de omgeving. Deze kosten wil de gemeente niet dragen. Met de flexwoningen wilden B&W inwoners die moeilijk aan een woning kunnen komen snel helpen. Overigens had de gemeente al 610.000 euro subsidie van het rijk gekregen voor de realisatie van de flexwoningen.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter