Activiteiten
Museumnacht Voorburg

Op zaterdag 7 oktober 2023, van 20.00 tot 01.00 uur, is Voorburg het epicentrum van kunst en cultuur tijdens de Museumnacht. Dit evenement – onderdeel van de Museumnacht Den Haag – biedt de kans om met één enkel ticket toegang te krijgen tot meer dan 35 culturele instellingen, waaronder Huygens’ Hofwijck en Huygens’ Swaensteyn.

In de Pronkzaal van Huygens’ Hofwijck organiseerde Constantijn Huygens vaak avonden vol muziek en poëzie. Hij was zelf ook dichter en componist. Tijdens de Museumnacht slaan  Alex Baker (viola da gamba) en Mimoe Todo (klavecimbel) de handen ineen met spoken word-artiest Hasan Gök.

De nachtelijke tuinrondleiding door Anneke Visser geeft je de gelegenheid om de tuinen van Huygens’ Hofwijck op een bijzondere manier te ontdekken.

René van de Voorburgse Bierwinkel nodigt u uit voor een gezellige bierproeverij in de Oudhollandse keuken. Tijdens deze proeverij bespreekt hij de oorsprong en smaakprofielen van speciaalbieren. De bierproeverij vindt twee keer plaats en elke sessie biedt plaats aan maximaal 30 enthousiaste deelnemers.

Voor sterrenkijkers brengt Sterrenwacht Rijswijk de kosmos dichterbij. Met telescopen kunt u de hemel afspeuren, net zoals Christiaan Huygens ook ooit deed.

Tot slot kunt u op de verlichte kegelbaan van Huygens’ Hofwijck een potje kegelen. De kegelbaan is de hele avond geopend.

In Swaensteyn blaast ulti-instrumentalist en componist Elizabeth Fadel klassieke composities nieuw leven in met invloeden uit de tango, rock, Braziliaanse en Latijnse muziekgenres. Zij treedt op in de Notariszaal achter de Prinses Mariannevleugel.

Bingo wordt door Chocoladehuis Voorburg in een smakelijk jasje gestoken. De avond wordt geleid door niemand minder dan de eigenaar, Jeroen, die optreedt als enthousiaste chocolade bingomeester.

Dompel uzelf onder in een speelwalhalla met doorlopende sessies sjoelen, Jenga en Mikado XXL.

Kunstuitleen Voorburg bouwt speciaal voor deze avond weer een ballenbak op zolder, zodat u tussen de kunst kunt drijven. Meer informatie vindt u op https://www.huygenskwartier.nl/nl/events/museumnacht/
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter