Nieuws
Problemen bij bouwproject Triadome

Er zijn problemen ontstaan bij het bouwproject Triadome: de komst van 123 appartementen aan de dr. Van der Stamstraat 4 in Leidschendam (het voormalige Landal-kantoor). De verkoop blijft achter omdat het allemaal te lang duurt voordat de woningen er zijn. De 70 procent verkochte woningen, nodig voor de bouwstart, is nog niet gehaald.

Dat blijkt uit een vergunningaanvraag van de BOBgroep, ontwikkelaar en bouwer, aan de gemeente om in het pand 18 woningen tijdelijk te mogen gaan verhuren als ‘short stay’. Het zou gaan om twee jaar met een mogelijke verlenging van nog eens twee jaar. Per woning zouden er maximaal vier personen zijn toegestaan.

Door de short stay-verhuur hoopt de ontwikkelaar een impuls te geven aan de verkoop van de te realiseren woningen. De verhuur zal gaan via een aparte b.v. die de woningen te zijner tijd verkoopt aan de consument. Volgens de ontwikkelaar is short stay de enige mogelijkheid om geen verlies te boeken.

De verkoop van de 123 te bouwen appartementen – feitelijk 86 aangezien er 37 woningen in de sociale huursector vallen – is in januari gestart. Voorzien was de sloop van het Landal-kantoor in dit najaar. De nieuwbouw had begin 2024 moeten beginnen met een oplevering eind 2025. Dat schema is onhaalbaar geworden. De BOBgroep meldt het Triadome niet op hun site. (foto Frans Raafs)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter