Nieuws
Groot onderhoud faunavoorzieningen Zuid-Holland

Rijkswaterstaat heeft zo’n 100 faunapassages onder en boven de (snel)wegen in Zuid-Holland. Sommige zijn al ruim 20 jaar geleden aangelegd en zijn toe aan renovatie. Afgelopen jaar zijn er al 18 faunapassages gerenoveerd, dit jaar worden de 14 passages aangepakt en de komende 2 jaar volgen er nog eens 22 langs andere wegen. Waar mogelijk en nodig worden ook verbeteringen aan de passages doorgevoerd.

Veel natuurgebieden zijn versnipperd door kanalen, spoorwegen en autowegen. Door de aanleg van faunapassages worden verbindingen tussen natuurgebieden hersteld. Zo kunnen dieren op een veilige manier aan de overkant van de weg komen en heen en weer bewegen tussen verblijfplaatsen en voedselgebieden.

Faunapassages zijn verschillende voorzieningen om een weg over te steken, bijvoorbeeld via ecoducten (over de weg) en faunatunnels, looprichels en loopstroken (onder de weg). Faunarasters zijn speciale hekwerken die dieren weren van de weg en begeleiden naar een veilige oversteekplek. Diersoorten zoals hermelijnen, bunzingen, boommarters, wezels, vossen, konijnen, hazen, egels, mollen, kikkers en muizen maken gebruik van de faunavoorzieningen. Naast dat dieren veilig van A naar B weer kunnen, dragen de faunavoorzieningen ook bij aan veiligheid van het wegverkeer.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter