Activiteiten
Programma Theater Ludens

Onderstaand de programmering van Theater Ludens in de periode 19 tot en met 22 oktober. U vindt het theater op Burg. Feithplein 95 Voorburg. Tel. 070 387 1168: alleen tijdens openingstijden van de kassa. Kassa geopend: zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur en één uur voor iedere voorstelling.

= Donderdag 19 oktober 2023. De Betovering/Klein Amsterdam Produkties/Boer Boris is de baas (4–7 jaar). Aanvangstijd 11.00 uur en 14.00 uur. Toegangsprijs € 8,50.

Al 10 jaar lang beleeft Boer Boris – in talloze boeken – avonturen op en rond zijn boerderij. In Boer Boris is de baas komen de bekende tekeningen van Philip Hopman en de fantasievolle teksten van Ted van Lieshout nu ook op het toneel tot leven.

Speciaal voor de 10e verjaardag van deze populaire kinderboekenserie komen twee technici met een levensgrote kijkdoos naar het theater. Bij aanvang staat een enorme doos op het podium. Langzaam maar zeker vouwen de technici deze open, waarna een driedimensionaal theater ontstaat. Daar verschijnen Boer Boris, zijn machines, de boerderijdieren en zelf de vogelverschrikkers!

De voorstelling volgt het verloop van een dag en ieder dagdeel maakt Boer Boris iets nieuws mee. Hij krijgt een cadeau, helpt waar hij kan met zijn rode tractor en houdt de technici in de gaten, want die maken steeds ruzie.

Boer Boris is de baas is gebaseerd op de bekende prentenboekreeks. Boer Boris is in geïllustreerde vorm onderdeel van de voorstelling. Een voorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar die zichzelf en de wereld om zich heen ontdekt, over identiteit, en oorzaak en gevolg.

= Vrijdag 20 oktober 2023. De Betovering / Jansen & de Boer / Het zand van gisteren (6plus). Aanvangstijd 11.00 uur + 14.00 uur. Toegangsprijs €8,50.

Er was eens een koning. Koning Felipe. Hij was een koning, zoals je je een koning voorstelt. Hij had een mantel en een kroon en een troon en een lakei. Nee wacht, geen lakei. De koning had een lakei nodig! En hij moest trouwen. Trouwen? Ja, Koning Felipe moest trouwen van zijn moeder. Dat hoort zo, als je koning bent. Bovendien moet je altijd naar je moeder luisteren, toch? Koning Felipe was al tot over zijn oren verliefd. Tot over zijn prachtige zwarte haren, tot ver boven zijn hoofd.

Zijn liefde was nog hoger dan een vlieger in de lucht. Maar wanneer zijn moeder erachter komt op wat voor arme sloeber hij eigenlijk verliefd is, valt alles in het water. Wat moet je doen als je niet bij je geliefde mag zijn? Tegen wie praat je als je niemand hebt om tegen te praten? Het zand van gisteren is een poëtische muziektheatervoorstelling over de grenzeloosheid van de liefde. Over je hoofd boven water houden en kapitein zijn van je eigen schip, zelfs als je tegenwind hebt. Jansen & de Boer maakte dit muzikale sprookje voor iedereen vanaf zes jaar.

= Zaterdag 21 oktober 2023. Concert / Vuile Huichelaar / Foute Liedjes Parade. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 19,50.

Als kippensoep voor de ziel gaat Vuile Huichelaar door het land. Begonnen als meezingprogramma voor de bedrogen vrouw is Vuile Huichelaar inmiddels een begrip onder duizenden vrouwen en (inmiddels ook) mannen. Met een parade aan heerlijk foute liedjes en dito types leggen de koninginnen van het meezingcabaret Paulette Willemse en Saskia van Zutphen menig hedendaags probleem bloot. Spits, herkenbaar, krankzinnig en brutaal, maar nooit ordinair is ook deze show een masterclass in zorgen vergeten, samen zijn, omdenken en pret maken.

= Zondag 22 oktober 2023. Theater Cinema jeugd /Kleine All (6plus). Aanvangstijd 10.00 uur. Toegangsprijs € 9,00. Familieticket vanaf 3 personen € 7,50.

Spannende en grappige animatiefilm over een eenzame jongen die contact zoekt met ufo’s en vervolgens gezelschap krijgt van een groen ruimtemeisje. Wanneer All optreedt als menselijke antenne zodat zijn buurman signalen het heelal in kan sturen, zet hij een geweldig avontuur in gang. Net wanneer All zich wat eenzaam voelt omdat zijn ouders gaan scheiden, landt er een groen ruimtemeisje in een klein ruimteschip. Het meisje kan zijn gedachten lezen en ze worden al snel vrienden. Maar een verzamelaar van opgezette dieren wil het meisje voor zijn collectie. All zet alles op alles om haar zo snel mogelijk weer de ruimte in te helpen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter