Nieuws
Den Haag zoekt sportvelden bij Leidschendam-Voorburg

Den Haag zoekt ruimte voor extra sportvelden bij Leidschendam-Voorburg. Daarbij wordt gekeken naar het terrein van golfvereniging Park Leeuwenbergh, sportpark Westvliet, het weiland tussen Westvlietweg 14 en 28, het weiland tussen Schrepelpad en Westvlietweg 7 alsmede het terrein van de NS-werkplaats, Westvlietweg 4.

Dat blijkt uit de nota Onderzoek voorzieningen programma CID die de Haagse wethouder Robert van Asten naar zijn gemeenteraad heeft gezonden. Het CID betreft het gebied tussen de stations HS, CS en Laan van Nieuw Oost Indië. Den Haag wil daar 20.500 woningen bouwen goed voor bijna 35.000 bewoners.

Uit het onderzoek is gebleken dat er een tekort is aan sportvelden en buitensportmogelijkheden voor de toekomstige bewoners. Ruimte daarvoor zoekt Den Haag binnen CID zelf maar ook in een straal van 4 kilometer daar om heen.

Andere opties zijn: de Gavi-kavel in de zuid-oost kom van het Prins Clausplein, meer kunstgrasvelden bij VUC (Kleine Loo, Mariahoeve), het NS-terrein Binckhorst, terrein GKV korfbal (Bezuidenhoutseweg Den Haag), de Laak (velden op het water).

Uit de nota blijkt dat er behalve de vraag naar ruimte voor sportvelden (53.500 vierkante meter) behoefte is aan een bibliotheek. Voor alle andere voorzieningen (onderwijs, zorg, cultuur, speelgelegenheden en –veldjes, commerciële dienstverlening, horeca en fitness) is voldoende ruimte in de CID-plannen opgenomen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter