Ludens
Theater Ludens aan limiet

Theater Ludens zit aan zijn limiet. Het aantal van 3,2 full time medewerkers moet worden uitgebreid, onder andere met een bedrijfsleider voor de dagelijkse gang van zaken. Dat staat in een rapport dat het bureau Berenschot voor B&W hebben gemaakt over de culturele sector in de gemeente.

Ludens trok vorig jaar 31.143 bezoekers: 95 procent uit de gemeente zelf, vijf procent uit Zoetermeer. De theatervoorstellingen trokken 11.163 mensen; 8906 mensen kwamen af op schoolvoorstellingen/popactiviteiten/lokale voorstellingen/cultureel-maatschapppelijke activiteiten; de jeugd theaterschool was goed voor 8200 bezoekers en de verhuur van ruimten bracht 2874 mensen over de vloer.

Volgens Berenschot kampt het theater met ruimtegebrek en is er achterstallig onderhoud aan het gebouw. De zaal met 155 stoelen is te klein en het budget is te gering om een programmering met impact te realiseren.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter