Activiteiten
‘Aan tafel’, evenement Voorburgse musea

Huygens Hofwijck en Swaensteyn presenteren vanaf 9 december het evenement ‘Aan tafel’; eten en tafelen vanaf de zeventiende eeuw tot nu. Het geheel bestaat uit een tentoonstelling in Huygens Hofwijck, zintuigelijke ervaringen in Swaensteyn, een wandelroute door de tuin van Hofwijck, een winterfestival, kookworkshops, lezingen en diners. Er is ook een speciale app.

Huygens Hofwijck is inmiddels ontdaan van overbodige en niet uit de tijd stammende zaken. Er is nieuwe verlichting aangebracht en de ruimten zijn smaakvoller ingericht. In Swaensteyn ligt een nieuwe vloer en zijn nieuwe wanden geplaatst. De Notariszaal is vernieuwd, net als de winkel. Er komt ook een nieuwe etalage. Voorzieningen inzake inbraak, veiligheid en klimaat zijn aangepast.

De Vereniging Hofwijck en de Stichting Huygens museum zijn samengevoegd tot één identiteit met twee delen. De stichting verzorgt de exploitatie, de vereniging het beheer. Bij beiden zitten dezelfde mensen aan het roer. Er wordt nu gewerkt aan een nieuwe visie/missie en een meerjarenplan. Er komt een nieuwe huisstijl en een nieuw communicatiebeleid.

De administratie van de collecties is op orde gebracht middels een correcte collectie registratie. De musea blijven zich richten op drie thema’s: Huygens, prinses Marianne, de Romeinen.

Overigens blijkt directeur Lea van der Vinde een tijd uitgeschakeld te zijn geweest. Ze is pas in augustus weer herbegonnen. De directeur trad in mei 2022 aan. De musea hebben een nieuwe eventmanager aangetrokken: Roos de Graaff. Ze komt van het Valkhof museum in Nijmegen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter