Nieuws
Plan uitbreiding bedrijfsterrein Westvlietweg

Den Haag heeft het plan om het bedrijventerrein Westvlietweg, onder de rook van Voorburg, met 12 hectare uit te breiden. Dat is onder voorwaarden ook mogelijk volgens het provinciaal omgevingsbeleid. Het bestaande bedrijventerrein zou daarnaast gerevitaliseerd moeten worden waarbij de ruimte beter wordt benut en er ook meer bedrijven op de beschikbare ruimte komen (verdichten).

Dat blijkt uit de Strategie bedrijventerreinen 2023-2032 die de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) heeft opgesteld. Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben de strategie inmiddels aanvaard. Behalve de uitbreiding van Westvlietweg ziet Den Haag ook nog 16 hectare bedrijventerrein op de GAVI-kavel (zuidoost kom Prins Clausplein) ontstaan. Dat is ook al met de provincie en regio afgestemd.

‘Harde’ plannen heeft Den Haag voor de bedrijfsterreinen Forepark (plus 3,3 hectare), Hoornwijck (plus 1,6 hectare) en Middenweg (plus 3,5 hectare).

In de hele Haagse regio is een tekort aan bedrijfsterreinen in de stad, voor grootschalige distributie, voor grootschalige productie en voor watergebonden bedrijven. Die tekorten zijn alleen weg te werken als het bestaande aanbod, zachte plannen en het beter benutten van bestaande terreinen allemaal samen worden gebruikt. Maar dan nog blijft er een tekort aan terreinen voor grootschalige productie (3 tot 8 hectare) en watergebonden bedrijven (5 hectare).

Inzake de Binckhorst staat in de strategie dat bij de omvorming van dit gebied tot woon/werkgebied er een compensatieplicht bestaat ten aanzien van het afvalbedrijf HMS en de asfaltcentrale HAC. Dat wil zeggen dat er voor een vervangend terrein voor die bedrijven gezorgd moet worden willen zij uit de Binckhorst vertrekken. Voor de omvorming van de Binckhorst wordt een termijn van vijf jaar genoemd.

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter