Activiteiten
Rosella Duo met klassiek lunchconcert in Ludens

Dit is het programma tot en met 2 november van Theater Ludens,   Burg. Feithplein 95  Voorburg . Tel. 070 387 11 68: alleen tijdens openingstijden van de kassa. Kassa geopend: zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur  en één uur voor iedere voorstelling.

Donderdag 26 oktober: Lunchconcert / Rosella Duo. Aanvangstijd 12.30 uur. Toegangsprijs: € 9,00.

Het Rosella Duo presenteert, na meer dan 10 jaar muzikale samenwerking in het Vivezza Trio, nu – als nieuw artistiek initiatief – een prachtig programma voor viool en piano. Inger van Vliet (viool) en Angélique Heemsbergen (piano) zijn perfect op elkaar ingespeeld en brengen u graag in vervoering met hun meest geliefde muziek.

Inger van Vliet is een professioneel en veelzijdig violiste. Als soliste speelde ze de Zigeunerweisen van Sarasate met het Philharmonisch Orkest Mozart.  Haar talent en enthousiasme voor de viool heeft zij verder ontwikkeld tijdens haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam en Utrecht, waar zij was geselecteerd voor de master Solo/Excellence.

Angélique Heemsbergen speelde concerten in Het Concertgebouw en Tivoli Vredenburg. Daarnaast was ze meerdere malen live te horen op Radio 4 vanuit de Spiegelzaal van Het Concertgebouw, tijdens het programma Viertakt Podium, Opium op 4 en vanuit het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

Donderdag 26 oktober: TheaterCinema / Everything everywhere all at once (VS 2022). Aanvangstijd 20.00 uur. Toegangsprijs € 9.00 (met bibliotheekpas € 7,00). 

Avonturenfilm van Daniel Scheinert en Daniel Kwan. Met o.a. Michelle Yeoh, Ke Huy Quan, Jamie Lee Curtis, Stephanie Hsu en James Hong. De Chinees-Amerikaanse Evelyn (Yeoh) is een uitgebluste vijftiger die met haar sullige echtgenoot een wasserette runt. Op een dag ontdekt ze verbijsterd dat ze in staat is om parallelle universums te bezoeken waarin ze heel andere levenskeuzes heeft gemaakt.

Deze duizelingwekkende Indiehit heeft trekken van een typische Marvelsuperheldenfilm, maar is veel origineler en ambitieuzer. Makers Kwan en Scheinert (Swiss Army Man) hebben lak aan verhaalconventies, verbluffen met bizarre vondsten en strooien lustig met popcultuurverwijzingen, levenslessen en maatschappijkritiek.

Al met al nogal veel van het goede, maar dat is het hele punt van deze heerlijk anarchistische parabel. Verkozen tot VPRO Cinema’s Film van het Jaar 2022 en winnaar van maar liefst zeven Oscars.

Vrijdag 27 oktober: Concert Kiki Schippers met band. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 25,50.

Wie Kiki Schippers met haar muzikanten op de Parade zag weet: Kiki Schippers met band betekent vuurwerk! “De Koningin van de Parade” (Het Parool) met “de beste, prachtigste, grappigste, veelzijdigste cabaretliedjes van iedereen” (NRC) gaat eindelijk het theater in met band. De winnares van de Annie M.G. Schmidtprijs is bekend van Spijkers met Koppen en andere scherpe satirische bijdrages in de media. In poëtische zinnen switcht ze moeiteloos van de liefde naar wetenschap en van maatschappijkritiek naar verwondering en haar stemt buigt zich teder naar elk instrument.

Ze laat je achter met een lach op je gezicht en een brok in je keel. Men neme een brok energie, een gouden strot, een stapel fantastische liedjes en een bus vol geweldige muzikanten en iedere zaal raakt betoverd.

Zaterdag 28 oktober: Concert / Gerard van Maasakkers / Zal d’hebbe. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 25,50.

Zoals goede wijn met de jaren nog beter wordt, zo wordt Gerard met de jaren… (vul zelf maar aan). Veel heeft hij niet nodig om u een rijke avond te geven. Hij vult het podium met zijn ontwapenende persoonlijkheid én natuurlijk met de heerlijkste liedjes. Nieuwe en minder nieuwe, oude en minder oude. In al hun eenvoud zijn ze van een zelden geëvenaarde schoonheid. Na zijn succesvolle voorstellingen “40 Jaar liedjes” en “Ik loop” laat hij zich ook nu weer begeleiden door Frank Cools (snaren, trompet) en ook door Bart de Win (toetsen, zang).

Gerard van Maasakkers, voor de gelegenheid met nieuw kostuum, nieuwe schoenen, zelfde kapsel. “Zald’mhebbe!

Zondag: 29 oktober: POPcafé. Aanvangstijd 15.00 uur. Toegangsprijs €1,00 (alleen online te koop). 

Wegens overweldigend succes organiseren Theater Ludens en Muziekschool Voorburg ook dit seizoen het PopCafé.
Op deze middagen treden meerdere bands uit Leidschendam- Voorburg op. De beste en leukste bands spelen de pannen van het dak!  Muziekschool Voorburg en Theater Ludens zijn blij dat ze enthousiaste en goeie amateurbands de kans kunnen geven om op te treden. Wat is er nou gezelliger dan op zondagmiddag op de hoek, naar een paar bandjes te gaan kijken onder het genot van een lekker drankje…

Het POPcafé is mogelijk gemaakt door Cultuur&Co., het subsidieplatform van de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Woensdag 1 november: Cabaret / Pieter Derks  / Ja, leuk (try out). Aanvangstijd. 20. 30 uur. Toegangsprijs € 20,00.

Pieter Derks komt met een nieuwe voorstelling, dus dat betekent een stortvloed aan actuele grappen, over waar we nu weer in beland zijn met z’n allen. Niemand die zo bovenop de tijdgeest zit als hij. Altijd scherp en kritisch, steeds vaker uitgesproken, maar nog steeds genuanceerd. Zijn vorige twee voorstellingen werden genomineerd voor de Poelifinario.

Zet je schrap voor een compleet avondje uit, over alles dat hopeloos misgaat, maar dan met zoveel energie, muziek, zelfspot en levenslust gebracht dat je toch nog denkt: ja. Leuk.

Donderdag 2 november: TheaterCinema / The book club: the next chapter / VS 2023. Aanvangstijd 14.00 uur. Toegangsprijs € 9.00 (met bibliotheekpas € 7,00).

Komedie van Bill Holderman. Met o.a. Jane Fonda, Diane Keaton, Mary Steenburgen, Candice Bergen en Andy Garcia. Heerlijk vervolg op de filmhit uit 2018. De vier vriendinnen van de boekenclub gaan voor het eerst van hun leven op een echte meidentrip… naar Italië. Als de boel ontspoort en er geheimen boven water komen, verandert wat een ontspannen vakantie had moeten zijn in een uitzonderlijk avontuur kriskras door het land.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter