Nieuws
Wethouder weet van niets

Wethouder Marcel Belt weet niets over bedrijfsontwikkelingen in de Vlietzoom – het gebied tussen Vliet en A4 – , direct onder de rook van Voorburg. Dat blijkt uit antwoorden van de bestuurder op vragen van het CDA.

Belt erkent dat er een bestuursakkoord ligt tussen de provincie en de gemeente Den Haag waarin een intensivering, revitalisering en eventuele uitbreiding van bedrijfsterrein Westvlietweg staat.

Op de vraag of hij inzicht kan geven in welke bedrijven zijn besproken, overwogen en/of in beeld zijn voor (her)vestiging in de Vlietzoom luidt het antwoord: ‘Het deel van de Vlietzoom waar ruimte is voor nieuwe ontwikkelingen ligt binnen de gemeentegrenzen van Den Haag. De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft geen inzicht of er afspraken over of met specifieke bedrijven zijn gemaakt’. Bij vraag of er toezeggingen zijn gedaan aan bedrijven voor vestiging in de Vlietzoom en zo ja welke verwijst Belt naar zijn eerdere antwoord.

Over mogelijke effecten inzake bodemvervuiling, flora en fauna, geluidsoverlast, leefbaarheid, lichtvervuiling, luchtvervuiling, watervervuiling, verkeersdruk en -veiligheid zegt Belt ook nog niets te kunnen meedelen. ‘De afspraken over de Vlietzoom moeten eerst worden vertaald naar een concreter plan en mogelijke inrichtingsmaatregelen. In die planontwikkeling moet met mogelijke effecten op al deze onderdelen rekening worden gehouden. De gemeente Den Haag zal in 2024 starten met de voorbereiding van een nieuw omgevingsplan voor de Vlietzoom. In dat traject zullen ook de benodigde onderzoeken naar de omgevingskwaliteit worden uitgevoerd’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter